Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachte van mensenhandel aan

Eindhoven Strijp, 11-01-2011 o De politie heeft dinsdagochtend rond 7.15 uur een man van 43 jaar met de Italiaanse nationaliteit aangehouden in zijn woning in Strijp.

Hij wordt verdacht van mensenhandel en dan specifiek van seksuele uitbuiting. De aanhouding vond plaats na een onderzoek door Politie Brabant Zuid-Oost en de politie in Duitsland.

Een 21-jarige vrouw uit Duitsland heeft eind mei vorig jaar bij de politie in Eindhoven aangifte gedaan tegen de verdachte. Zij werkte in de prostitutie in Eindhoven en moest een gedeelte van haar inkomsten afstaan aan de 43-jarige man. Een ander deel moest ze afstaan aan een 26-jarig familielid van de 43-jarige verdachte. Dat speelde al sinds april 2009.

Eind juli vorig jaar deed een 20-jarige vrouw uit Duitsland aangifte bij de politie in Duitsland tegen het 26-jarig familielid. De 20-jarige vrouw was ook werkzaam in de prostitutie in Eindhoven. Volgens haar maakte de 26-jarige man zich ook schuldig aan seksuele uitbuiting.

Naar aanleiding van de twee aangiften hebben de Regiopolitie Brabant Zuid-Oost en de politie in Duitsland de afgelopen maanden samen onderzoek verricht. Dat resulteerde dinsdagochtend in de aanhouding van de man in Eindhoven. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie in Duitsland is nog op zoek naar de andere verdachte.