Waterschap Rivierenland


Waterschap Rivierenland sluit coupures en bouwt flexibele waterkering op

In verband met het hoogwater op de grote rivieren heeft Waterschap Rivierenland verschillende coupures in Nijmegen en Woudrichem gesloten. Dinsdag om 18.00 uur zijn de coupures in Tiel aan de beurt om gesloten te worden; woensdagochtend sluit het waterschap de tweede coupure in Woudrichem. Woensdagochtend vanaf 8.00 uur wordt ook de flexibele waterkering op de Waalkade in Nijmegen opgebouwd.

Het waterschap neemt de maatregelen uit voorzorg. Het is niet zeker dat het water daadwerkelijk tegen de schotten van de coupures of de waterkering aan zal komen te staan. De voorspelling is dat de hoogwatergolf op de Rijn en Waal meerdere dagen zal aanhouden. Het waterschap verwacht dat de coupures in ieder geval tot maandag 17 januari gesloten zullen blijven. Langs de Maas blijft het waterschap actief met extra dijkbewaking.

Goed voorbereid

Nog steeds komen de waterstanden niet in de buurt van die van 1993 en 1995. Bovendien heeft het waterschap sindsdien de dijken versterkt. Er worden dan ook geen grote problemen met dit hoogwater verwacht. Met de genomen maatregelen is het rivierengebied goed op het hoogwater voorbereid.