Gemeente Medemblik

Open Huis gemeente Medemblik druk bezocht

11-01-2011 |

Zaterdag 8 januari hield gemeente Medemblik 'Open Huis' . Letterlijk: het gemeentehuis was omgetoverd tot huis met de raadszaal als woonkamer, de kantine als keuken en de afdelingen als wandelgangen. Ongeveer 5000 bezoekers kwamen op visite.
Ballonnen Ballonnen

In de woonkamer zaten raadsleden klaar voor een 'speeddate'. Inwoners konden op deze manier kennis maken met de raadsleden en vragen stellen. Veel bezoekers maakten gebruik van de wandelroute die was uitgezet door de twee gebouwen. De route leidde de bezoeker van de eerste tot en met vierde verdieping van gebouw Midden. Via de garage liepen de mensen naar de publieksbalies van gebouw Noord.

Naast de collegekamer en de kamer van de burgemeester trokken de prachtige exposities van verschillende historische verenigingen veel aandacht. Ook aan muziek ontbrak het niet op deze dag: er waren huiskamerconcerten van leerlingen van de muziekschool Wognum, de muziekschool de Vuurvogel en de muziekschool Oostelijk West-Friesland. Het Andijker Havenkoor en de A Capella Zanggroep de Moonliners uit Wognum en speelden de fanfare St. Gregorius uit Nibbixwoud en de Wognums Bigband BiGGiG. Kook, zopie en erwtensoep werd op deze dag verzorgd door de cateraars 't Fortuin uit Wervershoof, restaurant Meijer's uit Andijk en Het Wapen uit Medemblik.