Hoefnet

Nieuws

Veel spektakel bij Indoor Geldrop

11-01-2011

Op zondag 8 & 9 januari werd de tweede wedstrijd verreden van de EGM Indoor-Mencompetitie
in Geldrop. De organisatie was in handen van de Eerste Geldropse Menclub en Manege Meulendijks in Heeze was met haar ruim 90 meter lange hal de perfecte locatie.

Smaakmaker

De 95 deelnemers gingen op zaterdag 8 januari van start in de wedstrijd, die bestond uit een gecombineerde vaardigheid van 11 poorten, twee marathonhindernissen en een stijlvolle brug. Een van de smaakmakers was tweespanrijder Riny Rutjens uit Weert. Riny had als lid van de EGM gekozen voor Geldrop in plaats van voor de districtskampioenschappen Zuid die gelijktijdig plaatsvonden in Deurne.

Fluiten

Op zaterdagavond opende Patrick Engelen uit Lierop de aanval met snelle tijden, maar dit kon Rutjens niet van de overwinning houden. Ook de Belg Luciën Nuyts uit Poederlee wist tot de top drie door te dringen. Bij de enkelspan pony's was het hoogste schavot voor Victor Stessens uit het Belgische Arendonk. Eric Looijmans uit Riethoven en Arion Vissers uit Rucphen moesten genoegen nemen met de respectievelijke tweede en derde plek.
De snelste tijden, weliswaar met een miniem verschil in vergelijking met de enkelspan pony's, werden weer neergezet door de tweespan pony's. Chantal Brugmans voerde met haar dappere shetlanders de lijst aan door twee maal een foutloos parcours te rijden. Marcel Coolen, die met zijn bekende fluittoon zijn pony's tot hoge snelheden aanspoorde, liet in de eerste omloop één bal rollen en moest daardoor ruim 2.30 seconden toegeven op de tijd van Chantal. Een eervolle derde plaats was er voor Rodrigo Vertstraten uit Tilburg, die voor de eerste keer aan de competitie deelnam.

Te glad

Bij de categorie enkelspan paarden behaalde Bert Berben de eerste plaats door een foutloze eerste ronde en twee ballen in het tweede deel. Theo van Galen uit Geldrop tikte één bal meer van de kegels en werd met een verschil van bijna 8 seconden tweede. De derde plaats ging naar Henk van Stipdonk uit Geldrop. Henk hield evenals Piet Peepers en Kelly Bruder de lei schoon, maar kwam snelheid te kort. Peepers had te weinig had kunnen trainen door de gladheid rondom de stalling van zijn paard Wonderfull.

Belgen vooraan

Bij de langspannen pony's werd tandemrijder Karel Geentjens uit het Belgische Tielen eerste met een verschil van bijna 45 seconden op het vierspan van landgenoot Nick Weijtjens. Ad Buijnsters uit Etten Leur moest nog eens 52 seconden toegeven en werd derde. Bij de vierspan paarden had Peter van den Ouweland helaas geen competitie, omdat andere rijders uit deze categorie verstek lieten gaan.