Politie Amsterdam-Amstelland

Anti-discriminatiecampagne van start

Discriminatie. Amsterdam is er klaar mee! Op het Rembrandtplein werd dinsdagmiddag 11 januari het startschot gegeven voor de nieuwe anti-discriminatie campagne van de gemeente Amsterdam.

Discriminatie. Amsterdam is er klaar mee!
Dát is de leus. Discriminatie gaat ons allemaal aan en tast direct onze vrijheid aan. De vrijheid om te zijn wie we zijn, vrijheid van beweging, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van overtuiging en van godsdienst. Vrijheid is een groot goed, dat we ons niet af laten nemen. Tijdens de aftrap werden er speciale polsbandjes uitgedeeld.

Iedereen kan aanhaken
Helaas zijn er steeds opnieuw aanleidingen om een duidelijk signaal af te geven. Om grenzen te stellen. De gemeente neemt het voortouw met een grootschalige postercampagne. Maar iedereen kan meedoen. Jij ook! Sportverenigingen, bedrijven, scholen, buurtcomités, culturele organisaties, zorginstellingen, vrijwilligersorganisaties en alle Amsterdammers: iedereen kan aanhaken. Hoe? Dat is te vinden op de speciale campagnesite www.amsterdam.nl/discriminatie die vanaf de lancering op 11 januari in de lucht zal zijn.

Jouw persoonlijke poster
Bijzonder is dat je jouw eigen persoonlijke campagneposter kunt downloaden van de campagnesite. Vul je eigen naam of bedrijfsnaam in, print hem uit en hang hem voor het raam. Je kunt je mening ook via Twitter kenbaar maken. Gebruik dan #discriminatieamsterdam.

» www.amsterdam.nl/discriminatie