Gemeente Kampen

vastgesteld

Stimuleringsbeleid Collectief Particulier Opdrachtgeverschap vastgesteld

11-01-2011
Het college van burgemeester van wethouders heeft vandaag het stimuleringsbeleid voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) vastgesteld. Hiermee wil de gemeente Kampen de keuzevrijheid voor groepen particulieren op de woningmarkt vergroten en starters meer kansen geven.

CPO is te omschrijven als een groep particulieren, georganiseerd als vereniging, die een woningbouwproject voor zichzelf ontwikkelt en bouwt binnen de randvoorwaarden van de gemeente. De vereniging schakelt als opdrachtgever zelf een architect en aannemer in en heeft ten opzichte van de reguliere woningbouwontwikkeling veel invloed op het eindresultaat. Met CPO zijn ook financiële voordelen te halen voor de particulieren.

Wethouder Jan Wieten: "De gemeente Kampen stimuleert het individueel en het samen bouwen door particulieren op twee manieren. Aan de ene kant zal de gemeente actief locaties reserveren en aanwijzen voor particuliere eigenbouw. Aan de andere kant staat de gemeente open voor concrete ideeën van groepen particulieren die nog op zoek zijn naar een geschikte locatie. De gemeente Kampen zal ook daarvoor, na overleg, gronden aanwijzen en reserveren."

Het CPO beleid geeft mede uitvoering aan de `Prestatieafspraken Wonen gemeente Kampen 2010-2015' die de provincie Overijssel en de gemeente Kampen in januari 2010 hebben ondertekend en werkt het deel van de Woonvisie 2010-2020 over CPO verder beleidsmatig uit. Het CPO beleid gaat in op de definitie van CPO, de toetsingscriteria, de bestuurlijke en ambtelijke verantwoordelijkheden, de pilotfase, de pilotprojecten en de mogelijkheden van CPO in de woningbouwlocaties.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |