Politie Brabant Zuid-Oost

Zwaar gewonde en tiental auto's van weg door gladheid

Nuenen, Regio , 11-01-2011 o Dinsdagochtend is op de Geldropsedijk in Nuenen rond 9.30 uur een 24-jarige man uit Eindhoven zwaar gewond geraakt. De man reed daar en is vermoedelijk door de gladheid in een slip geraakt.

Hierbij raakte hij een lantaarnpaal. De man is met een zware verwonding aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Rond datzelfde tijdstip raakte een tiental auto's op de A270, ter hoogte van Nuenen, van de weg door de gladheid. Ook ter hoogte van parkeerplaats Vaarle zijn drie personenauto's van de weg geraakt. Bij het incident op de A270 is voornamelijk materiële schade geleden. De weg is tot omstreeks 12.15 uur afgesloten geweest.

Gladheid in de regio

Binnen de regio Brabant Zuid-Oost zijn bij de politie vanwege de gladheid dinsdagochtend tussen 7.00 uur en 11.00 uur 29 meldingen binnengekomen van verschillende aanrijdingen. De eerste meldingen over de gladheid kwamen vanuit de Kempen, waarna meldingen binnen kwamen uit Heeze/Leende en Geldrop/Nuenen. Diverse auto's zijn tegen objecten aangereden als een lantaarnpaal of elektriciteitskast. Enkele bestuurders kwamen terecht in een sloot. De schade bij het merendeel van de meldingen is materieel of zijn met een lichte verwonding.