Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, woensdag 22 december 2010


- Persbericht -

Van wieg tot graf
Debatreeks over ethische dilemma's in de gezondheidzorg

De Rode Hoed organiseert samen met ZonMw vanaf januari 2011 de zesdelige debatreeks Van wieg tot graf. Een reeks die, onder leiding van Inge Diepman, dieper in gaat op de ethische dilemma's in de gezondheidzorg. De rode draad in de zes debatten is de levenslijn. Welke ethische dilemma's kom je tegen op die weg en voor welke keuzes kun je komen te staan? In deze serie van debatten wordt er gereflecteerd op die keuzes en perspectieven uitgewisseld. Vanaf dinsdag 11 januari een maandelijkse discussie over de ethische dilemma's van wieg tot graf.

Data:

Dinsdag 11 januari 2011
Baby in beeld. Over nieuwe dilemma's rond zwangerschap

Dinsdag 15 februari 2011
Kind als proefkonijn? Over dilemma's rond medicijnonderzoek bij jongeren

Dinsdag 15 maart 2011
Beloning en straf in de gezondheidszorg. Over de prijs van ongezond leven

Dinsdag 12 april 2011
Leven van pil naar pil. Over veelvuldig medicijngebruik bij ouderen

Maandag 16 mei 2011
Zorg rond het levenseinde. Over kwaliteit van leven in de laatste levensfase

Woensdag 15 juni 2011 (slotdebat)
Van wieg tot graf. Ethische dilemma's in de gezondheidzorg

Aanvang: 20.00 uur
Kaarten: ¤ 10,- en ¤ 9,- (CJP/studenten/Stadspas/65+), passe-partouts ¤ 45,-; online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en 020 638 56 06.

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Vooruitgang vraagt om onderzoek en ontwikkeling. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht -