Dienstenbond CNV

Nieuws

10 januari 2011

Onderhandelingsresultaat cao en sociaal plan 2011 Delta Lloyd

Op de dag dat Nederland stilstond in verband met de sneeuw heeft collega Bernard Jan de Groot een onderhandelingsresultaat bereikt bij Delta Lloyd. Bevriezing van bovenschaligheid en stopzetten van leeftijdsgerelateerde vakantiedagen zijn van de baan. CNV Dienstenbond legt het resultaat met een positief advies aan u voor.

De werkgever wilde hun eigen fouten vanuit het verleden op de werknemers verhalen. 30% van de medewerkers is bovenschalig en Delta Lloyd wilde over het gedeelte boven de schaalgrens geen salarisverhoging meer betalen. Dat is van de baan. Ook blijven de zg. leeftijdsdagen voor deze cao intact. Het komend jaar zal dat wel weer aan de orde komen, maar wordt het meegenomen in een studie naar de inzetbaarheid van medewerkers in alle levensfasen.

Voor wat betreft de cao is er een looptijd afgesproken van 1 december 2010 tot 1 januari 2012. Per 1 januari 2011 worden de salarissen verhoogd met 1,25%.
Per 1 januari 2011 geldt voor iedere medewerker een eigen bijdrage in de pensioenpremie van 6% van de pensioengrondslag. De overgangsregeling komt hiermee te vervallen.
De ANW-hiaatverzekering wordt uitgevoerd door het Delta Lloyd pensioenfonds. De premie bedraagt voor iedere medewerker 300 euro per jaar, waarvan Delta Lloyd 20% voor haar rekening neemt. Er komt een studie over levensfasebewust personeelsbeleid. Ook krijgt diversiteit bij Delta Lloyd prominent aandacht. In de cao zal een raamwerk variabele beloningsregeling worden opgenomen. De concrete invulling wordt dan afgestemd met de medezeggenschap.
Medewerkers die in dienst treden kunnen gedurende een jaar gratis lid zijn van één van de vakorganisaties.
Er komen 10 werkplekken voor wajongeren.
Tevens zijn er afspraken gemaakt over sollicitatieadvies en loopbaanombuiging.
De overwerkvergoeding en de vergoeding voor het werken van extra uren worden gelijkgesteld, te weten 116,33% x het uurloon. Ook wordt er een bedrag beschikbaar gesteld voor een project in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voor wat betreft het Sociaal Plan geldt dat zowel de beëindigingvergoeding als de 58+ regeling blijven bestaan. De reistijd wordt (gelet op de regels van het UWV) verhoogd tot 90 minuten enkele reis openbaar vervoer. Hierdoor is het reiskostenbudget wel aangepast.

De tekst van het onderhandelingsresultaat kunt u opvragen via secretariaat@remove-this.cnvdibo.nl of vanaf a.s. maandag downloaden via onze site www.cnvdienstenbond/delta lloyd.nl

Wij leggen het resultaat met een positief advies aan u voor. U kunt tot 14 januari 2011 reageren via bijgevoegd reactieformulier of via secretariaat@remove-this.cnvdibo.nl.

Omdat uw bestuurder Bernard Jan de Groot CNV Dienstenbond verlaten heeft kunt u voor vragen of opmerkingen terecht bij zijn tijdelijk opvolger Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).