Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.05 uur

Utrecht, 11-01-2011

Gewapende overval

UTRECHT Een man werd op maandagochtend aangehouden, nadat hij een overval had gepleegd en een andere winkel had geprobeerd te overvallen.

Omstreeks 08.05 uur kreeg de politie melding van een gewapende overval op een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. Vervolgens om 08.20 uur kreeg de politie melding van een tweede overval in dezelfde straat, kennelijk door dezelfde verdachte. Hij zou zijn gevlucht in de richting van de Berkstraat. Agenten gingen ter plaatse en konden, met behulp van het signalement, de 21-jarige man uit Utrecht aanhouden op de hoek van de Spijkerstraat met de Vlijtstraat. De man is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

DE MEERN Twee personenautos kwamen op maandagmiddag met elkaar in botsing.

De politie kreeg rond 12.00 uur melding dat er op de Meerndijk twee personenautos op elkaar waren gebotst. Ter plaatse bleek dat een 35-jarige man uit Schoonhoven kwam vanuit Utrecht en wilde afbuigen richting IJsselstein. Een andere man, een 53-jarige Utrechter, kwam uit de richting van Harmelen en reed richting Utrecht. Op het kruispunt van de Meerndijk met de Letschertweg kwamen de twee personenautos met elkaar in botsing. De verkeerslichten waren op dat moment niet in werking. Eén van de inzittenden had schouderklachten, maar kon ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld worden.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Een man werd maandagochtend aangehouden, nadat hij doorreed na een aanrijding.

Rond 09.55 uur reden agenten van het Europaplein de Socrateslaan op, toen zij een personenauto met hoge snelheid de Eendrachtlaan zagen oprijden. Agenten reden achter de auto aan en zagen dat de bestuurder van de personenauto in botsing kwam met een andere auto. De verdachte zette vervolgens de auto in zijn achteruit en reed weg in de richting van de Windhontlaan. Agenten gaven de verdachte een stopteken en de 19-jarige man uit Utrecht zette zijn auto stil. Hij werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De man is ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT Een man werd maandagavond aangehouden, nadat hij een 55-jarige vrouw uit Utrecht van haar tas had beroofd.

De politie kreeg omstreeks 20.30 uur melding van een beroving op het Vechtplantsoen. Getuigen verklaarden dat de verdachte was weggerend in de richting van de J.M. de Muinck Keizerlaan. Agenten liepen met een getuige richting de Rupelmondelaan en zagen daar een man lopen, die aan het opgegeven signalement voldeed. Op het Vechtplantsoen konden de agenten de 25-jarige verdachte uit Emmen aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.