Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Reggefiber maakt bij calamiteiten gebruik van het Previder datacenter: IT-uitwijk voor zowel bedrijfsvoering als infrastructuur

Hengelo, 11 januari 2011 - Reggefiber, marktleider op het gebied van glasvezel die alle huishoudens in Nederland toegang wil bieden tot het snelste breedbandnetwerk ter wereld, heeft met Previder, specialist in hoogwaardige services op het gebied van Datacenter, Cloud Hosting, Connectivity en ISP services, een IT-uitwijkovereenkomst gesloten. Bij calamiteiten maakt Reggefiber gebruik van het datacenter van Previder in Hengelo. Met een oppervlakte van 2.500 vierkante meter is dit het grootste carrier neutrale datacenter buiten de Randstad.

Het doel van de Reggefiber IT-uitwijklocatie is, om in geval van calamiteiten op het Reggefiber hoofdkantoor waar alle primaire IT-infrastructuur staat, de bedrijfsvoering binnen redelijke termijn te kunnen hervatten. De bedrijfsvoering is afhankelijk van met name twee zaken: operationeel personeel - een kernteam van personeel dat bij elkaar moet zitten om de dagelijkse incidenten en leveringen te kunnen begeleiden - en de IT-systemen. Alle data en een deel van de applicaties moeten binnen korte termijn weer operationeel zijn.

De uitwijklocatie heeft ruimte voor tenminste 12 werkplekken. De werkplekken worden in een aparte ruimte van het datacenter van Previder gehuisvest, die af te sluiten is ten behoeve van gebruik door Reggefiber. Een werkplek is voorzien van een vaste telefoonaansluiting, telefoon en een netwerkaansluiting. Daarnaast is er voldoende kastruimte voor de medewerkers. Binnen vier uur na melding van een calamiteit moet de ruimte beschikbaar zijn voor Reggefiber; 24 uur per dag gedurende het hele jaar.

Ook voor de IT-infrastructuur zijn strikte regels opgesteld met betrekking tot de toegang en bereikbaarheid van kasten, systemen, bekabeling (zoals een redundante glasvezelaansluiting, gescheiden stroomtoevoer, (nood)stroomvoorzieningen enzovoort) en de te gebruiken IT-systemen.

"Reggefiber heeft uit de drie grootste datacenters, in de omgeving van het hoofdkantoor in Rijssen, Previder gekozen als partner voor IT-uitwijk", zegt Ewald Lucas, commercieel manager bij Previder. "Wij gaan een stuk verder dan onze concurrenten door niet alleen een technische uitwijk te faciliteren in de zin van rackspace, maar ook door kantoorruimte te bieden zodat bij calamiteiten voor het IT-team van Reggefiber direct twaalf werkplekken beschikbaar zijn in ons datacenter."

"Reggefiber heeft voor Previder gekozen vanwege de technische kwaliteit van het datacenter en de facilitaire mogelijkheden in het gebouw", stelt Everhard Wienke, Manager Development bij Reggefiber. "Goede uitwijkmogelijkheid bij calamiteiten is voor onze organisatie van levensbelang. In geval van calamiteiten moet de organisatie binnen korte termijn weer door kunnen draaien - vandaar deze keuze."

Previder, Barnsteenstraat 15, 7554 TC Hengelo, Telefoon 088 - 332 33 33, E-mail info@previder.nl,Website: http://www.previder.nl

Over Previder
Previder staat voor het leveren van virtual services in de breedste zin van het woord. Vanuit de hypermoderne datacenters levert Previder complete en stabiele infrastructuren volgens de nieuwste technieken, met alle ruimte om op te schalen en te innoveren. Previder opereert in de markt volgens het partnermodel: diensten worden via geselecteerde partnerbedrijven aangeboden. In nauwe samenwerking met deze partners, met name automatiseerders, Internet professionals, Independent Software Vendors en Internet Service Providers, ontwikkelt Previder hoogwaardige oplossingen en verkent nieuwe markten en werkvormen. Het TIER3+ datacenter is ISO27001 gecertificeerd, carrier neutraal en ligt 14 meter boven NAP.

Over Reggefiber
Reggefiber houdt zich bezig met de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken in Nederland. Door de specifieke aanpak van projecten, waarbij een lokale benadering en service centraal staan, zijn goede successen behaald. Mede daardoor bieden diverse service providers via een open netwerk hun diensten aan consumenten en bedrijven aan. Reggefiber heeft de ambitie om glasvezel naar alle woningen in Nederland aan te leggen. Voor meer informatie: www.reggefiber.nl