Ingezonden persbericht


11 januari 2011

Persinformatie

Bronovo Topzorgaanbieder van Menzis en Azivo

Zorgverzekeraar Menzis - waartoe Azivo behoort - heeft het Haagse Bronovo wederom TopZorg-predikaten toegekend voor de behandeling van borstkanker en liesbreuk. De Menzis TopZorg-predikaten voor de behandeling van de operatieve behandeling van knieartrose met een totale knieprothese en heupartrose met een totale heupprothese en voor de operatieve behandeling van neus- en keelamandelen gelden tot 2012. Bronovo blijft daarmee Topzorgaanbieder van Menzis.

Menzis heeft de eisen voor het toekennen van een TopZorg-predikaat verder aangescherpt op het gebied van snelle toegang, goede communicatie en betere zorg, volgens de eisen van de patiënt zelf. Afhankelijk van het ziektebeeld stellen patiënten andere eisen aan de behandeling zo blijkt uit onderzoek. Bij patiënten met borstkanker bijvoorbeeld staat snelheid bovenaan: snelle toegang tot de specialist en snel geholpen worden met een ingreep. Daarnaast moeten informatievoorziening, communicatie en bejegening 'top of the bill' zijn. En sinds kort: goede psychosociale begeleiding bij het omgaan met de impact die een dergelijke ziekte op je leven kan hebben. Bronovo heeft al deze zaken voor haar patiënten uitstekend georganiseerd en behaalt op deze gebieden de hoogste score van de regio.
Ook bij liesbreuken verwachten patiënten een snelle toegang, een snelle behandeling door een ervaren chirurg en speciale aandacht voor kinderen. Bronovo voldoet als hoogste in de regio aan deze criteria voor liesbreukpatiënten.
"Menzis stelt hoge eisen aan de zorgverleners die zij adviseert aan haar klanten", zegt Joop Hendriks, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bronovo. "Daarom zijn we ook trots dat wederom blijkt dat we voor liesbreuk- en borstkankerzorg de zaken voor de patiënt zo uitstekend hebben georganiseerd, dat de TopZorg-predikaten wederom zijn toegekend. Dat is met name voor de patiënt een goede zaak. Uiteraard geldt de kwaliteit en snelheid van deze behandelingen voor al onze patiënten, ongeacht waar ze verzekerd zijn."
Selectiecriteria
Zorgverzekeraar Menzis - waar ook Azivo deel van uitmaakt - startte op 1 oktober 2008 met het toekennen van TopZorg-predikaten en heeft het aantal TopZorg behandelingen dit jaar uitgebreid. Dit jaar heeft de zorgverzekeraar via nog scherpere richtlijnen aanbieders geselecteerd voor TopZorg. De selectie van zorgaanbieders gebeurt op basis van snelle toegang, goede communicatie en betere zorg voor de hele Menz. Samen met medisch specialisten, medische kwaliteitsinstituten en gespecialiseerde patiëntenverenigingen heeft Menzis de wensen en eisen in kaart gebracht. Menzis adviseert haar verzekerden een TopZorg-aanbieder te kiezen.
---