Persbericht

CIBER verbetert inkoopproces USG People met SAP SRM 7.0 ~ Uitzendorganisatie implementeert decentrale elektronische inkoop en factuurscanning ~

Eindhoven/Almere, 11 januari 2011 - USG People heeft SAP SRM in gebruik genomen om haar inkoopproces te standaardiseren en te verbeteren. De uitzendorganisatie heeft als eerste in Nederland versie 7.0 van SAP SRM in gebruik genomen. De implementatie van de inkoopsoftware is uitgevoerd door CIBER Nederland.

USG People verleent gespecialiseerde arbeidsmarktdiensten in Europa. Vanuit verschillende zelfstandige werkmaatschappijen zoals Start People, Unique en Secretary Plus worden de diverse diensten aangeboden. In Nederland is het bedrijf door de jaren heen gestaag gegroeid. Hierdoor zijn de processen diverser geworden, waardoor de ICT-ondersteuning complexer is geworden. Om ook in de toekomst een sterke speler op de markt te blijven, wil USG People de processen en ICT-ondersteuning verder verbeteren. Het inkoopproces is één van de speerpunten in het eerste deel van dit project.

Digitale formulieren
USG People heeft SAP gekozen als bedrijfssoftware voor alle backoffice-processen. Voor de inkoop wordt gebruik gemaakt van SAP SRM. Medewerkers van de werkmaatschappijen kunnen met SAP SRM standaard inkoopartikelen en overige aanvragen eenvoudig bestellen. Daarnaast is door een koppeling van SAP SRM met de CIBER-oplossing Flexible Purchasing Forms een mogelijkheid geboden om eenvoudig vanuit een digitaal formulier aanvragen te starten. De nadruk ligt op decentraal inkopen; de organisatie met vele vestigingen biedt nu zoveel mogelijk standaard producten decentraal aan, met daarop toch voldoende controlemogelijkheid. Inkooporders worden automatisch elektronisch verzonden na goedkeuring door middel van de Business Rule Framework (BRF) workflow. Ook is Contract Management en Invoice Management via scan- en herkensoftware geïmplementeerd.

Inzicht en controle
De keuze voor CIBER om de implementatie te begeleiden, werd met name ingegeven door de uitvoerige ervaring van CIBER op het gebied van SRM implementaties. Daarnaast heeft CIBER als enige partij in Nederland al kennis en ervaring heeft met de nieuwste versie SAP SRM 7.0.

Marieke Pullen, inkoper van USG People: "Door de implementatie van SAP SRM krijgen we inzicht in wat er wordt ingekocht. We kunnen sturen op maximale uitnutting van onze bestaande contracten en krijgen inzicht in nieuwe kansen op inkoopvoordeel. Daarnaast zorgt factuurscanning voor een efficiencyslag in de factuurverwerking, zodat in het totaalproces van purchase-to-pay de optimale situatie kan worden bereikt."

"De implementatie van SAP SRM 7.0 is voor USG People een belangrijk onderdeel van de doorgevoerde stroomlijning van processen en systemen in onze back-office", aldus Gerard Grafhorst, programmadirecteur bij USG People. "De applicatie ondersteunt de verdere professionalisering van ons inkoopproces."