Ingezonden persbericht


Vacatureaanbod in 2010 licht gegroeid

Hoogste stijging in december voor Onderwijs en Research & Development

Amsterdam, 11 januari 2011 - Na een stijging in oktober en november bleef het online vacatureaanbod in december onveranderd, zo blijkt uit de Monsterboard Employment Index - de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt. Het vacatureaanbod staat, net als in november, op 92 punten. Daarmee staat de Index 3 punten hoger dan 2009. De sectoren onderwijs en R&D stegen in december het sterkst.

"We eindigen het jaar drie punten hoger dan 2009. Hoewel de Index nog bijna 60 % moet groeien om hetzelfde niveau als eind 2008 te bereiken, zien we dat het online vacatureaanbod in de tweede helft van 2010 stabiel is gebleven. Voor 2011 verwachten we een groei", aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "De groei in IT - en engineering vacatures is zonder meer een lichtpuntje, de stijgende lijn zet door en deze sectoren eindigden 2010 hoog. Het is een hoopvol teken dat we positieve ontwikkelingen zien in sectoren die worden aangedreven door consumentenuitgaven. De consumentenbestedingen nemen toe en een aantal werkgevers reageert hierop."

Onderwijs en R&D stijgen het sterkst

Het onderwijs en de sector R&D lieten in december de sterkste stijging van het online vacatureaanbod zien. In het onderwijs was dat 6 punten, in de R&D steeg het aanbod met 4 punten. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar staat de Index voor het onderwijs 3 punten lager en voor de sector R&D 15 punten lager. In de horeca en toerisme (-10) en in de publieke sector (-5) daalde het aanbod het meest.

Over geheel 2010 stegen de transport & logistiek (+29) en horeca & toerisme (+16) het sterkst. In de gezondheidszorg (-52) en in de juridische sector (-46) daalde het vacatureaanbod het meest.

Vacaturegroei in Flevoland en Drenthe het grootst

In december steeg het online vacatureaanbod in de provincies Flevoland en Drenthe het meest. In beide provincies nam de Index met 3 punten toe. Het aanbod staat in Flevoland nog wel 6 punten lager dan in deze periode vorig jaar en in Drenthe 2 punten lager. In Limburg steeg het vacatureaanbod in december met 2 punten, het staat daarmee nu 19 punten hoger dan een jaar geleden. In Gelderland (-2), Noord-Holland (-1) en Zuid-Holland (-1) daalde het aanbod. In Friesland, Utrecht en Zeeland bleef het vacatureaanbod onveranderd.

Over heel 2010 steeg het aantal online vacatures in Limburg (+19) en Noord-Brabant (+7) het meest. In Flevoland (-6) en Zuid-Holland (-4) daalde de Index het sterkst.

EU-landen stijgen sterker dan Nederland

Het Europese vacatureaanbod bleef in december onveranderd. Daarmee staat de Index wel 22 punten hoger dan een jaar geleden. In Italië steeg het online vacatureaanbod met 4 punten het sterkst. Ook in Groot-Brittannië (+3), Zweden (+2) en Frankrijk (+1) steeg de Index. In België bleef het aanbod onveranderd. In Duitsland daalde het vacatureaanbod met 1 punt.

Over geheel 2010 veranderde het vacatureaanbod in andere EU-landen veel sterker dan in Nederland. In Zweden (+36), Duitsland (+32) en Italië (+31) steeg de Index met meer dan 30 punten aanzienlijk. In Frankrijk staat het vacatureaanbod 24 punten hoger dan een jaar geleden. En ook in Groot-Brittannië (+13) en België (+12) steeg de Index in 2010 flink.

Het volledige Monster Employment Indexrapport (inclusief alle tabellen) is kosteloos op te vragen via pers@monsterboard.nl.

Volg Monsterboard.nl op Twitter: http://twitter.com/monsternieuws

/// EINDE BERICHT ///

Over de Monster Employment Index

De Monster Employment Index Europe levert maandelijks objectieve informatie over trends in online-recruitment in de Europese Unie. Gelanceerd in juni 2005 op basis van data vanaf december 2004 is de Index gebaseerd op miljoenen vacatures van representatieve carrièresites en HR-secties van corporate websites inclusief de websites van Monster. De Index wordt onafhankelijk geaudit door Research America Inc - een onafhankelijk marktonderzoeksbureau - om te garanderen dat de weergegeven resultaten binnen een foutmarge van +/- 1.05% blijven. De Index onderzoekt het online-vacatureaanbod in alle EU-deelstaten.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Bij Monsterboard.nl werken ongeveer 120 medewerkers. Op Monsterboard.nl staan circa 23.000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 2 miljoen bezoeken (november 2010). Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online-recruitment. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Klik voor meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monster heeft 37 lokale websites, gevestigd in 36 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Klik voor meer informatie over Monster Worldwide.

Wilt u geen Monsterboard.nl persberichten meer van ons ontvangen? Reply dan op deze mail.


Noot voor redacties


Contactinformatie (