Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OutSystems presenteert eerste gecertificeerde OutPartner in Nederland: COOLProfs

Oude Wetering, 11 januari 2011 - COOLProfs, specialist in de ontwikkeling van maatwerksystemen, is de eerste gecertificeerde Nederlandse OutPartner van OutSystems, de leverancier van het toonaangevende Agile Platform. De status van gecertificeerd OutPartner is de hoogste binnen het partnerprogramma van OutSystems. OutSystems heeft wereldwijd meer dan 55 partners en door de certificering van COOLProfs nu zeven gecertificeerde OutPartners.

In 2009 werd COOLProfs de eerste officiële Nederlandse partner van OutSystems. De gezamenlijke projecten van OutSystems en COOLProfs leidden tot een grotere naamsbekendheid van het Agile Platform. "Door zijn ervaring met de methode en de focus op model driven development is COOLProfs een logische gebruiker van het Agile Platform", zegt VP Sales Tony de Sousa. "Ze hebben met veel succes belangrijke maatwerkapplicaties ontwikkeld voor een groot aantal klanten. Voor ons biedt dit de kans om onze klantenkring in Nederland verder uit te breiden." COOLProfs werd in 2000 opgericht en groeide uit tot de absolute leider op het gebied van de ontwikkeling van maatwerksystemen. Het bedrijf verzorgt projecten volgens het principe 'vaste prijs, vaste termijn, vaste kwaliteit'. Als gecertificeerd OutPartner maakt COOLProfs gebruik van de Agile-methode van OutSystems, zodat ze voor hun klanten flexibele webapplicaties kunnen ontwerpen, leveren en verder ontwikkelen. "We hebben hard gewerkt om dit te bereiken", aldus Eric ten Harkel, directeur van COOLProfs. "Maar we zien de benoeming tot gecertificeerde OutPartner toch vooral als een erkenning voor de succesvolle projecten die we hebben uitgevoerd voor TNT, Wasco en C1000." Het OutSystems Partner Program startte in 2008 en is een uitgebreid wereldwijd programma met lokale voordelen en winstkansen voor elke partner, van grote bedrijven tot het midden- en kleinbedrijf. COOLProfs is benoemd tot gecertificeerd OutPartner als erkenning voor de uitstekende oplossingen die dit bedrijf voor zijn klanten heeft ontwikkeld met het Agile Platform. COOLProfs is wereldwijd de zevende gecertificeerde OutPartner en dit toont aan dat de rol van Agile-methode ook in Nederland steeds belangrijker wordt. Gecertificeerde OutPartners fungeren als wederverkopers van alle software en diensten van OutSystems.

Meer informatie

- OutSystems Agile Platform

Over OutSystems
Het Agile Platform van OutSystems wordt wereldwijd gebruikt door IT-specialisten voor het snel ontwikkelen en beheren van flexibele webapplicaties en bedrijfsprocessen op basis van de Agile-methode. Het integrale platform combineert de levenscycli van de applicatieontwikkeling en business process management tot één krachtige geïntegreerde omgeving voor de automatisering van bedrijfsprocessen en de ontwikkeling van flexibele webapplicaties.Bedrijven gebruiken het Agile Platform om webapplicaties en bedrijfsprocessen te integreren, te ontwikkelen, in te zetten, te managen en aan te passen. Het duurt nu geen maanden of jaren meer om een winstgevende applicatie te ontwikkelen, maar slechts een paar weken. Het Agile Platform van OutSystems werd in 2001 geïntroduceerd en is sindsdien 13.651 keer geïnstalleerd. OutSystems won verschillende CODiE- en JOLT-prijzen en kan terugvallen op een actieve community van meer dan 3.650 ontwikkelaars, 1.154 gecertificeerde gebruikers en ruim 55 implementatiepartners. De gratis Community Edition is beschikbaar op http://www.outsystems.com/download.

Over COOLProfs

COOLProfs is specialist in het bouwen van bedrijfskritische informatiesystemen op maat, onder andere in CA Gen en OutSystems. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn het systeem voor kredietverlening bij ABN AMRO Bank, het C1000 winkelinformatiesysteem en een Global Account Management systeem voor TNT Express. COOLProfs onderscheidt zich door haar aanpak, waarin de menselijke factor van IT centraal staat en waarbij in nauwe samenwerking met de klant het gewenste resultaat wordt gerealiseerd. Mede dankzij haar ontwikkel- en beheeromgeving haalt COOLProfs een hoge productiviteit en is zij in staat binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget op te leveren. Tot de vaste klanten van COOLProfs behoren onder meer ABN AMRO Bank, Kadaster, Delta Lloyd, C1000, Wasco, Ministerie van Verkeer en Waterstaat en TNT. Kijk voor meer informatie op www.COOLProfs.nl.