Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Online festivalhoppen op Noorderslag met nieuwe live-streams

HILVERSUM, 11 januari 2011 - Muziekliefhebbers die geen kaartje hebben bemachtigd voor het uitverkochte muziekevenement Noorderslag, kunnen zaterdagavond 15 januari tóch live meegenieten van de optredens. De aanwezige omroepen; NOS, NTR, VPRO met 3Voor12, en de zender 3FM, spannen zich in om optredens uit alle tien de zalen online aan te bieden via live-streams. De streams zijn vanaf circa 20.30 uur tot ver in de nacht beschikbaar via de site van Eurosonic-noorderslag.nl. Het is de eerste keer dat audio en video van de optredens op Noorderslag uit alle zalen online live worden aangeboden.

Eerder werd al bekend dat de optredens in de Heineken Foyer, 3FM zaal en BUMA Cultuur zaal zaterdagavond via drie live-streams beschikbaar zijn. Daar komen nu optredens uit de overige zeven zalen bij: de Volkskrant zaal, The Factor E Basement, Hooghoudt zaal, 3FM Serious Talent Stage, CBK Groningen zaal, Patio en VPRO 3Voor12 zaal.

De live-streams worden aangeboden via een aparte pagina die toegankelijk is via www.eurosonic-noorderslag.nl. De pagina met live-streams is ontwikkeld door de NOS. De omroep borduurt hiermee voort op een eerder succesvol initiatief tweedescherm.nl, waarmee kijkers met de laptop op schoot, online aanvullende informatie konden krijgen over een actuele televisie-uitzending. In een drie-en-een-half uur durend programma doen de NOS/NTR zaterdagavond 15 januari rechtstreeks verslag van de muzikale hoogtepunten van Noorderslag met rond de klok van 23.35 uur de uitreiking van de Popprijs.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)