Ingezonden persbericht


Gemeente Zaanstad kiest Dimension Data voor Private GSM- en IP-telefonieoplossing Realisatie van innovatieve, geïntegreerde communicatieoplossing op basis van IP-telefonie in combinatie met Private GSM voor 1.500 gebruikers in nieuw stadhuis

Barneveld, 11 januari 2011 - Na een uitgebreide Europese aanbestedingsprocedure heeft de gemeente Zaanstad Dimension Data geselecteerd voor het ontwerpen, leveren, implementeren en onderhouden van de nieuwe telefonie-infrastructuur voor het nieuwe stadhuis, op basis van een innovatieve Private GSM- en Avaya IP-telefonieoplossing voor 1.500 medewerkers.

De gemeente Zaanstad gaat in het nieuwe stadhuis over op een volledig flexibel kantoorconcept waarbij de medewerkers plaatsonafhankelijk kunnen werken en voor hun bereikbaarheid niet meer afhankelijk zijn van een vaste werkplek. Om deze doelstelling te kunnen realiseren, heeft de gemeente gekozen voor een geïntegreerde, innovatieve communicatieoplossing.

Dimension Data zal voor de gemeente een volledig Private GSM-netwerk implementeren, dat door de medewerkers van de gemeente binnen de kantoormuren zal worden gebruikt. Dit gsm-netwerk wordt volledig geïntegreerd met een nieuw, op IP-telefonie gebaseerd communicatieplatform. Door deze integratie komt Unified Communications-functionaliteit beschikbaar op de gsm's en smartphones van de medewerkers. Voor communicatie buiten het bereik van het Private GSM-netwerk zal het Private GSM-netwerk gekoppeld gaan worden aan het publieke mobiele netwerk.

Als onderdeel van de nieuwe IP-telefonieoplossing wordt een Avaya Aura contactcenter geïmplementeerd, waar alle binnenkomende telefoongesprekken op het 14075-nummer worden afgehandeld. Dit vijfcijferige telefoonnummer is het centrale telefoonnummer voor alle burgers, bedrijven en organisaties in de gemeente Zaanstad.

Om invulling te geven aan de eisen en wensen van de gemeente Zaanstad, heeft Dimension Data een oplossing ontworpen op basis van een Avaya IP-telefonie- en contactcenterplatform, en een volledig softwarematig gsm-netwerk op basis van technologie van Quortus. De Avaya-communicatieoplossing beschikt over uitgebreide mogelijkheden om mobiele telefonie functioneel te integreren met het Unified Communications-platform. Quortus is een software- en technologiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in op IP-technologie gebaseerde 2G en 3G mobiele-communicatieplatformen met een kleinere footprint.

Dimension Data is volledig verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van deze oplossing. Gemeente Zaanstad maakt voor onderhoud en support gebruik van de Dimension Data Uptime-dienstverlening. Deze services zullen de communicatie-infrastructuur het gehele jaar 24/7 ondersteunen.

Bart Deege, projectleider bij de gemeente Zaanstad: "We hebben na een uitvoerig selectieproces gekozen voor Dimension Data voor het ontwerpen, leveren en implementeren van onze nieuwe communicatieomgeving. Met deze oplossingen kan de gemeente haar doelstelling op het gebied van plaatsonafhankelijk werken realiseren en tevens besparen op de communicatiekosten. Onze medewerkers hebben straks niet langer een mobiel en vast toestel, maar slechts een van beide."

Bart Deege vervolgt: "Wij hebben de keuze gemaakt voor Dimension Data vanwege de goed doordachte structuur die het vast-mobielconcept ondersteunt. Daarnaast is de omkadering van het project met de juiste documenten en de ruime ervaring die Dimension Data heeft met het realiseren en integreren van mobiele-operatornetwerken, goed naar voren gekomen in de beantwoording van de aanbesteding."

Jan Willem Dees, Managing Director van Dimension Data: "De investering die wij hebben gedaan in vast-mobielconvergentie en Private GSM-oplossingen, en onze ruime ervaring met het ontwerpen van serviceprovidernetwerken en geavanceerde communicatie-infrastructuren, komen bij dit project uitstekend van pas. Ik ben zeer verheugd over het vertrouwen dat de gemeente Zaanstad met het gunnen van dit innovatieve project in Dimension Data stelt."

Over Dimension Data
Dimension Data plc. is een gespecialiseerde leverancier van IT-diensten en -oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen, ondersteunen en beheren. Het bedrijf combineert expertise in technologieën voor netwerken, Unified Communications, beveiliging, datacenters, storage, Microsoft en contactcenters met vaardigheden op het gebied van consultancy, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen.