Gemeente Tilburg

Onze Buurt Veilig breidt uit in Tilburg

Datum
11 januari 2011

Onze Buurt Veilig, het gezamenlijke initiatief van de gemeente Tilburg, politie Midden en West Brabant, Interpolis en Rabobank Tilburg en omstreken, breidt uit binnen Tilburg. Vanaf vandaag kunnen ook de bewoners van de wijken Binnenstad, de Kruiden- en Kleurenbuurt van het Wandelbos, de Trouwlaan/Uitvindersbuurt en Stokhasselt deelnemen aan het initiatief. Deze wijken krijgen van de gemeente al extra aandacht op het gebied van leefbaarheid en veiligheid.
Onze Buurt Veilig is uniek omdat binnen het initiatief bewoners, ondernemers en de vier partners samenwerken om hun buurt veiliger en leefbaarder te maken. Bewoners en ondernemers zitten zélf aan het stuur als het gaat om het verbeteren van hun veiligheid en het zorgen voor een prettige woon- en werkomgeving. Zij weten immers het beste wat er speelt in hun wijk. Via de site www.onzebuurtveilig.nl kunnen zij hun ideeën, plannen, ergernissen, problemen en hopelijk zelfs oplossingen delen. Binnen 48 uur ontvangen zij een reactie over wat er met hun melding gebeurt. Hiervoor staat het Centraal Meldpunt van de gemeente garant. Maar ook bewoners en ondernemers uit de buurt kunnen reageren. Met Onze Buurt Veilig dragen de vier initiatiefnemers bij aan het vergroten en verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid. Dit door risico's in de woning, buurt of onderneming in beeld te brengen, te delen met anderen en aan te pakken. De website is daarbij een belangrijk hulpmiddel.
Positieve ervaringen
Onze Buurt Veilig startte in september 2009 in de wijk De Besterd en in februari 2010 in 't Zand in Tilburg. De positieve ervaringen in deze wijken zorgden ervoor dat de initiatiefnemers nu hebben besloten om meer Tilburgse wijken op het platform van Onze Buurt Veilig aan te sluiten. De keuze is gemaakt om dit als eerste te doen voor de veiligheidsurgentiewijken. Na evaluatie in mei 2011 wordt besloten of er in de toekomst een uitbreiding komt naar heel Tilburg.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.