Gemeente Boekel


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 11 januari 2011

In de vergadering van 11 januari 2011 zijn o.a. de volgende onderwerpen aan de orde geweest.

Kadernota Integrale Veiligheid 2011 â 2014 en uitvoeringsplan 2011 â 2012

In het veiligheidsplan worden de voornemens op het gebied van veiligheid vastgelegd. In de kadernota worden de themaâs in het algemeen verwoord. In het uitvoeringsplan worden de te ondernemen acties concreet voor twee jaar benoemd.

Zienswijzen tegen voornemen ontheffing t.b.v. 12 patiowoningen aan Veenpluis en Wollegras in plan De Donk

Ten behoeve van de bouw van 12 patiowoningen in plan De Donk is een ontheffing noodzakelijk. Tegen het voornemen tot het verlenen van deze ontheffing zijn zienswijzen ingediend. Deze zijn door het college ongegrond verklaard en de ontheffing en bouwvergunning zijn verleend.

Aanvullend advies verzoek om milieuvergunning Eikendreef Mierlo BV, Hoekstraat 1-1a te Venhorst

Eikendreef Mierlo BV heeft een verzoek om milieuvergunning ingediend voor het uitbreiden van de nertsenfokkerij gelegen aan de Hoekstraat
1-1a te Venhorst. De uitbreiding gebeurt onder toepassing van de best beschikbare technieken. Tegen het ontwerpbesluit zijn zienswijzen ingediend welke in het besluit zijn behandeld. Op het vezoek tot uitbreiding is positief besloten.

Gunning update hoofdpost telemetriesysteem rioolgemalen

De gemeente Boekel heeft een telemetriesysteem voor de in de gemeente aanwezige rioolgemalen en overstortmeters. Met dit systeem worden storingen aan rioolgemalen telefonisch doorgegeven aan de storingsdienst. Daarnaast worden er meetgegevens verzameld van de rioolgemalen en overstortmeters. Het college heeft besloten om de update van deze hoofdpost uit te laten voeren door de firma YP Telemetrie.