Presentatie van Tesla’s baanbrekende autotechniek in Detroit

De eerste elektrische sedan volledig ontworpen op basis van Tesla’s bewezen elektrische aandrijving onderstreept obsessie van bedrijf op gebied van autotechniek

DETROIT--(BUSINESS WIRE)-- 20110111 --

Tesla Motors onthult vandaag haar revolutionaire benadering van autotechniek door een kijkje te bieden binnenin de Model S. De Model S is volledig opgebouwd als een elektrisch voertuig en met grote precisie ontworpen voor superieure aerodynamica, stabiliteit en hantering, botsingveiligheid, prestaties en bereik. De uitgebreide weergave van de gepresenteerde Model S toont in detail hoe de ingenieurs van Tesla de Model S hebben gecreëerd om excellentie te bieden op al deze gebieden.

De stand van Tesla Motors op NAIAS 2011 (Foto: Business Wire)

De stand van Tesla Motors op NAIAS 2011 (Foto: Business Wire)

Tesla wordt erkend om haar vernieuwing in elektrische aandrijving en accutechnologie. Ontwerpen van Tesla staan bekend om de unieke weigering van het bedrijf om in te leveren op schoonheid of efficiёntie. Vandaag heeft Tesla laten zien dat het bedrijf ook uitmunt in autotechniek.

Tesla bracht de meest intelligente en veelbelovende auto-ingenieurs bij elkaar voor het bouwen van de Model S. Zij hadden een frisse kijk op hun taak, zonder de beperkingen die de traditionele verbrandingsarchitectuur oplegt. Het resultaat omvat superieure aerodynamica, opmerkelijke torsie-rigiditeit en een in-house geёxtrudeerd aluminium suspensiesysteem.

“Wij hebben de Model S gebouwd als een auto die van het rijden iets geweldigs maakt,” aldus Peter Rawlinson, Vicepresident Engineering, Tesla. “Door de suspensie, aerodynamica en het samengaan van het accupak met de structuur van het frame, onderscheidt de Model S zich als een superieur voertuig in zijn klasse.”

De ontwikkeling van de Model S omvat Alfa- en Beta-testfasen. De Alfa-testfase is in 2010 gestart. In de alfafase zal Tesla de Model S onder extreme condities testen op remmen, suspensie, rijddynamica, aanpassing en afwerking, en veiligheidseisen.

Tesla heeft al meer dan 3.500 reserveringen voor de Model S. De productie van de auto begint halverwege 2012 in de fabriek van Tesla in Fremont, CA.

Tesla Roadster 2.5

De geteste elektrische aandrijving van de Tesla Roadster is de meest geavanceerde in deze sector. Het is de enige auto ter wereld die de prestaties levert van een superauto met nulemissie.

Gedurende een periode van iets meer dan twee jaar heeft Tesla vier herhalingen van de Tesla Roadster geproduceerd, waaruit Tesla's betrokkenheid bij vernieuwing en de snelle feedback-loop van het bedrijf met haar klanten blijkt. In het afgelopen jaar heeft de Roadster belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder de levering van meer dan 1500 auto's in meer dan 30 landen, met 14 miljoen gereden elektrische kilometers. En onlangs heeft de VIN 1000 het wereldrecord gebroken door 559 kilometer te rijden met een enkele lading.

De op de stand van Tesla tentoongestelde Roadster is uitgevoerd met een door Tesla voor de Roadster aangepast skirek en een set Folsom Custom Ski's met het logo van Tesla. De elektrische motor en geavanceerde lithium-ionaccu van Tesla bieden niet alleen de mogelijkheid om bij temperaturen onder nul te rijden, maar maken deze auto ook een topkeuze voor energieke winterritten.

Over Tesla

Tesla’s heeft als doelstelling het produceren van steeds betaalbaardere elektrische auto's aan gewone kopers waarbij ze de kosten van elektrische auto's gestaag omlaag brengen. Tesla is gevestigd in Silicon Valley, Californië, en heeft meer dan 1500 Roadsters geleverd aan klanten in ten minste 30 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië. Tesla ontwerpt, ontwikkelt, fabriceert en verkoopt EV's en componenten voor de aandrijving van EV's. De Tesla Roadster trekt sneller op dan de meeste sportwagens, maar produceert geen uitstoot.

Vooruitziende uitspraken

Bepaalde uitspraken in dit persbericht, waaronder uitspraken met betrekking tot de verwachte vraag voor de Roadster en de mogelijke voordelen van Tesla's strategische relaties, zijn 'vooruitziende uitspraken’ die onderhevig zijn aan risico's en onzekerheden. Deze vooruitziende uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management, en als gevolg van bepaalde risico's en onzekerheden kunnen de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachtingen. De volgende belangrijke factoren, zonder beperking, kunnen ervoor zorgen dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van die in de vooruitziende uitspraken: bereidheid van de consument om elektrische voertuigen, en elektrische auto’s van Tesla in het bijzonder, te accepteren; risico's in verband met de verkoop van de Tesla Roadster; de concurrentie in de automobielsector in het algemeen en op de alternatieve brandstofmarkt voor voertuigen in het bijzonder; Tesla's vermogen om haar relaties met strategische partners zoals Daimler, Toyota en Panasonic in te stellen, te onderhouden en versterken; en Tesla’s vermogen om haar plannen voor nieuwe winkelopeningen uit te voeren. Meer informatie over potentiële factoren die van invloed kunnen zijn op de financiële resultaten wordt van tijd tot tijd opgenomen in Tesla's ingediende verslagen bij de Securities and Exchange Commission, waaronder de risico's genoemd in de sectie "Risicofactoren" in haar definitieve prospectus met betrekking tot de beursgang ingediend op grond van artikel 424(b) van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd op 29 juni 2010, en ons Formulier 10-Q zoals die werd ingediend op 12 november 2010. Tesla wijst elke verplichting af om informatie in deze vooruitziende uitspraken bij te werken, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6567266&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Tesla Motors
Khobi Brooklyn, 415-699-3657 (Media)

Kbrooklyn@teslamotors.com