Imtech en GB Energy maken zonnestroom goedkoper dan grijze stroom


Arnhem, 20110111 -- `Haal Meer Uit De Zon' is een initiatief van GB-Energy, Imtech en Wolter en Dros om zonne-energie bereikbaar te maken voor iedereen in Nederland. De samenwerking levert zonne installaties op die 40 jaar meegaan met een terugverdientijd

De overheid heeft de keuze gemaakt om de komende jaren niet meer het gebruik, maar de ontwikkeling van duurzame energie te subsidiëren. Volgens Gerard van de Groep van GB Energy is hier een groot risico aan verbonden. "Zo een subsidie heeft vaak het karakter dat de inspanning wordt beloond en niet het resultaat. De ontwikkelaar heeft er belang bij dat de ontwikkeling zo lang mogelijk duurt en het is voor hem ook interessant om een verbetering in stappen op de markt te brengen. Hier is niemand mee geholpen." Met het initiatief `haal meer uit de zon' kiezen de samenwerkende partners voor een extra stimulans. Door de prijs nu al op het niveau van 2015 te brengen moet elke ontwikkelaar rekening houden met een prijs die nog veel verder omlaag gaat. Hierdoor worden ontwikkelaars gedwongen om het onderste uit de kan te halen en hun innovaties niet gefaseerd op de markt te brengen.

Deze actie komt voort uit het besef dat het anders moet nu de subsidies wegvallen. Hierdoor worden de milieudoelstellingen voor 2020 vrijwel onhaalbaar. We hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is onaanvaardbaar dat Nederland deze doelstellingen niet haalt. Daarom kiezen wij ervoor om samen met GB Energy en Wolter en Dros hoogwaardige zonnepanelen en Europese omvormers tegen een ongekende lage prijs op de markt te brengen. Dat noemen wij een win win situatie, een win voor de People en een win voor the Planet.

De markt voor zonne- energie staat nog in de kinderschoenen. De ontwikkelingen gaan echter langzaam en de SDE subsidie heeft vooral gezorgd voor hoge prijzen en grote partijen die het leeuwendeel van de subsidie opstrijken. Die tijden zijn nu voorbij. Straks zijn zonnepanelen de gewoonste zaak van de wereld. Iedereen heeft dan zijn eigen centrale. Door de installaties nu tegen kostprijs te verkopen verwachten wij een eerste aanzet te geven om de markt volwassen te maken. Alle informatie over deze actie is te vinden op www.haalmeeruitdezon.nl.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


G. van de Groep
Telefoonnummer: 06-31064407
E-mail: gerard@gbenergy.nl
website: www.gbenergy.nl