PvdA en GroenLinks Amsterdam West gaan verder met D66


Amsterdam West, 20110111 -- De afgelopen weken hebben coalitiegenoten GroenLinks en PvdA de ontwikkelingen binnen D66 Amsterdam West nauwlettend in de gaten gehouden. Nu het besluit is gevallen dat Ingeborg Baltussen en Peter Jasperse de partij officieel vertegenwoordigen, gaan GroenLinks en de PvdA graag verder met D66 als coalitiepartner.

Afgelopen donderdag koos een meerderheid van de leden D66 Amsterdam West om Ingeborg Baltussen en Peter Jasperse de partij te laten vertegenwoordigen. Ook de landelijke partij heeft een voorkeur voor deze twee uitgesproken en heeft haar consequenties getrokken. 

Nu duidelijk is geworden wie D66 zal gaan vertegenwoordigen in Amsterdam West zien GroenLinks en PvdA geen reden om de coalitie te verbreken. Rutger Groot Wassink en Erik de Groot: "Wij hebben Ingeborg Baltussen laten weten dat wij nog altijd vertrouwen hebben in een coalitieverband met D66. PvdA en GroenLinks willen door met de D66 fractie en de enige D66'er in het Dagelijks Bestuur, Abdeluheb Choho. Wij hebben altijd zeer productief met Ingeborg Baltussen en raadslid Peter Jasperse samengewerkt en zien geen reden om aan dit coalitieverband te twijfelen."

GroenLinks Amsterdam West