Ingezonden persbericht


Nedersaksen & Co. op de vakantiebeurs

In Nedersaksen zijn Nederlanders graag geziene gasten. En steeds meer Nederlanders weten de weg te vinden naar deze op een na grootste Noord-Duitse deelstaat. Tot en met september van dit jaar nam het aantal overnachtingen van Nederlanders toe met maar liefst 23,4%! Nederland is daarmee veruit de belangrijkste buitenlandse markt voor Nedersaksen. Een reden te meer om zich van 11 t/m 16 januari 2011 op de Vakantiebeurs in Utrecht voor het eerst met een eigen stand te presenteren.

Samen met het Weserbergland, het experimentencentrum Phaeno uit Wolfsburg en 'Die 9 Städte in Niedersachsen' presenteert TourismusMarketing Niedersachsen in hal 9 het bijzonder gevarieerde toeristische aanbod uit Nedersaksen. Ook andere toeristische trekkers uit Nedersaksen, zoals de Harz, de Autostadt uit Wolfsburg en 'Geheim over de Grens', met onder meer het Osnabrücker Land en de Grafschaft Bentheim zijn op de beurs aanwezig.

Vers van de pers

Lekker actief zijn midden in de natuur. Dat is wat veel bezoekers verwachten van Nedersaksen. Daarom kunnen bezoekers op de beurs de nieuwe Nederlandstalige brochure 'Actief & buiten - wandelen, fietsen en nog veel meer in Nedersaksen' afhalen. Met onder meer een heleboel tips over fiets- en wandelroutes, zowel door het weidse, vlakke landschap als in de heuvels. Voor waterratten bieden de Noordzee, de talrijke meren en rivieren een ruim aanbod om te kanoën, zeilen of surfen. Natuurlijk staan de klassiekers in de brochure, maar ook een aantal verrassende nieuwe aanbiedingen.

Het wellnessaanbod in Nedersaksen blijft maar groeien. De streek tussen de Ems, Noordzee en Harz is rijk aan plaatsen met gezonde mineraal- en veenbaden, badplaatsen en kuuroorden. Het thema voor het jaar 2011 van het Duits verkeersbureau, wellness- en gezondheidsreizen, vormt dan ook een goede aanleiding om de veelzijdigheid van Nedersaksen op het gebied van wellness te bundelen. Het resultaat is de brochure 'Geniessen Sie sich'. Al bij het doorbladeren voelt u de spanning van uw schouders afglijden.

Contacten leggen

Op de Vakdag op 11 januari is voor het eerst de persvoorlichter van TourismusMarketing Nedersaksen aanwezig om gesprekken te voeren met vertegenwoordigers van de Nederlandse pers. Natuurlijk zijn ook touroperators van harte welkom voor een kennismakingsgesprek bij een kopje koffie en een lekkere specialiteit uit Nedersaksen. Die kunnen dan meteen de nieuw Engelstalige Salesguide 'Destination Niedersachsen 2011' meenemen.

Nu al meer weten? www.vakantieland-nedersaksen.de



Ingezonden persbericht