Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Koninck Bluesfestival Delft 11 en 12 februari 2011

RECORD AANTAL OPTREDENS

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 februari 2011 wordt voor de dertiende keer het "De Koninck Bluesfestival Delft" georganiseerd. Bij 29 horecagelegenheden in de binnenstad van Delft zal het record aantal van 57 optredens plaatsvinden.

Het festival start deze editie al op donderdag 10 februari met een openingsavond, waarbij de Stefan Schill Band om 21.00 uur het podium van Speakers zal betreden. Deze band was onlangs nog te zien in het populaire tv-programma "De Wereld Draait Door" met hun debuut-cd "Don't Say A Word".

De beste bluesartiesten uit binnen- en buitenland zullen in het weekend naar Delft afreizen. De organisatie van het bluesfestival is trots op de diversiteit van het programma en het aantrekken van toppers als The Juke Joints, Lightnin' Guy & the Mighty Gators, Fried Bourbon, Rusty Roots, Dicky Greenwood, Captain Heartbeat en Blood, Sweat & Kiers.

Met de groepen Oberg, Bradley's Circus, JenBBlues, Miss Behave en The Hellhounds komen er bovendien een aantal blues-zangeressen naar dit jaarlijkse bluesevenement.

Met naar verwachting meer dan 25.000 bezoekers is het "De Koninck Bluesfestival" het grootste indoor bluesfestival van Nederland. Zoals elk jaar is de toegang voor het gehele festival gratis. Het festival wordt gehouden in diverse horecagelegenheden van de Delftse binnenstad. Bij al deze horecagelegenheden is er de mogelijkheid om de programmaflyer op te halen.

Het volledige programmaoverzicht staat op www.delftblues.nl en daar kan iedereen terecht voor het laatste nieuws. Ook zijn via de site een aantal hotel-arrangementen te vinden die het verblijf tijdens het bluesfestival in de prachtige historische binnenstad nog aangenamer maken.

Voor de echte bluesliefhebber is het "De Koninck Bluesfestival" in Delft een niet te missen evenement.

Einde Persbericht