Gemeente De Wolden
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 14 december 2010

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Samenl. Dienstverlening telefonische bereikbaarheid CJG gemeente De Wolden.

Beslissing: Er wordt een overeenkomst aangegaan met Zorgcentrale Noord voor het leveren van de dienstverlening in het kader van telefonische bereikbaarheid conform bijlage 1 behorende bij de overeenkomst. a. Het verslag wordt voor kennisgeving aangenomen; b. Het verslag wordt ter kennis gebracht van het bestuur Dorpsbelangen Oosteinde; c. Het verslag wordt ter kennis gebracht van de leden van de gemeenteraad, de griffier, directie, de Stichting Welzijn De Wolden, de afdelingen BMO/communicatie (2x), In en externe dienstverlening, Openbare Werken + Natascha Koestal, Nico Velthuis, Bert Everts, Rob Feijen, VROM, Financiën, Samenleving en de heren Gehasse en Boelen van de regionale politie. Wordt voor kennisgeving aangenomen.

2.

BMO

Kort verslag van de bijeenkomst van het college van benw met het bestuur van Dorpsbelangen Oosteinde op 23 november 2010.

3.

VROM

Onderzoeksrapport `Multifunctioneel delen, wat leer je er van'. Jaarstukken 2009 St. Recreatievoorzieningen Drenthe/Tourist Info Drenthe. Begroting 2011 St. Recreatievoorzieningen Drenthe/Tourist Info Drenthe.

4.

VROM

-

-

De Jaarstukken 2009 worden voor kennisgeving aangenomen. Tourist Info Drenthe wordt geïnformeerd over het raadsbesluit om de bijdrage van  13.000,--

1

Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 14 december 2010 Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van:

Beslissing: (inmiddels  10.980) voor 2001 t/m 2013 incidenteel te verlenen. Na de volgende evaluatie van Tourist Info Drenthe kan de bijdrage mogelijk structureel worden gemaakt.

5.

VROM

Benoeming nieuwe leden Toeristisch Platform De Wolden.

Er wordt ingestemd met de benoeming van: - Jan Melisse als voorzitter van het Toeristisch Platform De Wolden; - Lydia van de Linde (IJs- en Speelboerderij Ruinerwold) als lid namens de dagattracties in De Wolden; Er wordt ingestemd met de benoeming van: - Richard Dekkers namens de horecabedrijven in De Wolden. Dekkers is eerstverantwoordelijke voor de horeca in vakantiepark Westerbergen en secretaris van de Woldense afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

6.

VROM

Benoeming nieuw lid Toeristisch Platform De Wolden.

7.

OW

Definitieve vaststelling subsidie Wordt voor kennisgeving Omgevingsprojecten Echten. aangenomen. Subsidie TIP De Wolden 2010/ TIP kantoor Zuidwolde. Er wordt ingestemd met het voorstel voor 2010 een bedrag van  3.650,00 minder uit te keren aan TIP De Wolden i.v.m. sluiting van het kantoor in Zuidwolde op 4 juni 2010. De definitieve afrekening dient op basis van de jaarrekening 2010 gedaan te worden. Ondermandaatlijst wordt voor kennisgeving aangenomen.

8.

VROM

9.

VROM

Besluit mandaat, volmacht en machtiging Handhavingsdienst Zuidwest Drenthe.

2

Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 14 december 2010 10. VROM Meerjaren uitvoeringsprogramma externe veiligheid 2001-2014. Er wordt kennis genomen van het provinciaal meerjaren uitvoeringsprogramma externe veiligheid 20112014. Er wordt overgegaan tot ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst externe veiligheid 201 ­2014, waarbij met de ondertekening tegelijkertijd wordt ingestemd met het Provinciaal meerjaren uitvoeringsprogramma externe veiligheid 2011 ­ 2014.

-

3




---- --
Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14 december 2010 Aanwezig: Peter Snijders Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Nanne Kramer

-

burgemeester wethouder wethouder wethouder secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 7 december 2010 en parafenlijsten van 14 december 2010

Beslissing: Na tekstuele aanpassing voorstel 2 conform.

Uitnodigingen 2. VROM Ondernemersakkoord. Er wordt ingestemd met de afspraken in het ondernemersakkoord; Wethouder Ten Kate namens het college het ondernemersakkoord laten ondertekenen; Jaarlijks in het Ondernemersplatform uitvoering van het akkoord evalueren; De voortgang van het akkoord laten coördineren door bedrijfscontactfunctionaris.

-

-

-

3.

Machtiging.

College besluit wethouder Koster te machtigen namens de gemeente bij Alescon het beleidsuitvoeringsprogramma te ondertekenen.

1




---- --
Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 december 2010

Aanwezig: Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Nanne Kramer

-

loco-burgemeester wethouder wethouder secretaris

Afwezig met kennisgeving: Peter Snijders - burgemeester

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van: Vaststellen besluitenlijsten van Conform 14 december 2010 en parafenlijsten van 21 december 2010. Uitnodigingen: - Nieuwjaarsvisite Stichting Historie Ruinerwold op 10 januari 2011; - Heidemij-debat Krimp en Leefbaarheid in Drenthe op 17 januari 2011 in Borger; - MKB-Nederland Noord Winterwandeling op 26 januari 2011 in Doldersum

-

gehele college + partner

-

wethouders Jan ten Kate, Liesbeth Koster en Henk Lammers wethouder Jan ten Kate

-

2.

VROM

Intentieovereenkomst over Wolden Park tussen Brave Heart en het college van burgemeester en wethouders De Wolden.

Er wordt ingestemd met de intentieovereenkomst.

3.

OW

Openbare verlichting.

-

Geen taakoverdracht aan Rendo Duurzaam; Samen met gemeenten in de regio de mogelijkheden van samenwerking onderzoeken. Het Projectplan `Hard Gras' wordt vastgesteld. College wacht de door de portefeuillehouder aangekondigde nadere informatie over mogelijke alternatieve dekking af. Indien deze niet gevonden kan worden wil het college dit stuk kaderstellend aan de raad voorleggen om vervolgens de financiering

4.

Samenl.

Projectplan `Hard Gras'.

-

1

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 december 2010 Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van: Beslissing: bij de kadernota te betrekken.

5.

VROM

Ontwerpreactie - verordening ruimtelijk omgevingsbeleid; - woningbouw namens vijf Zuidwest-Drentse gemeenten. Provinciale reactie op voorontwerp bestemmingsplan Kleine Kernen Zuid in het kader van woningbouw in Drogteropslagen.

De ontwerpreactie wordt als zienswijze ingediend.

6.

VROM

-

-

-

Op basis van prioriteitstelling worden 10 woningen van Ekelenberg in Zuidwolde overgeheveld naar de uitbreiding voor Drogteropslagen; Dit wordt als antwoord op de vooroverlegreactie voorgelegd aan de provincie; (aangevuld met een andere onderbouwing) Een en ander wordt meegenomen in de nieuwe Woonvisie.

7.

IED

Beleid bijzondere begraafplaatsen.

Dit onderwerp wordt in januari 2011 ter discussie voorgelegd aan de raad. Hierbij wordt aangegeven dat er 3 opties zijn waarbij het college de voorkeur uitspreekt voor optie 2.

2




---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 28 december 2010

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van: OW Onderhoudsprogramma Wegen - Er wordt ingestemd met 2011 en Meerjarenplanning het Onderhouds2011 ­ 2015. programma Wegen 2011; - Het Onderhoudsprogramma Wegen 2011 wordt ter kennisname voorgelegd aan de gemeenteraad en de Verenigingen voor Dorpsbelangen; - De aangegeven aanbestedingsprocedures worden gevolgd; - De Meerjarenplanning 2011-2015 wordt ter kennisname voorgelegd aan de gemeenteraad en de Verenigingen voor Dorpsbelangen. BMO Draaiboek Jaarwisseling 2010-2011. Er wordt kennisgenomen van het Draaiboek Jaarwisseling 20102011. De leden van de monumentencommissie worden benoemd overeenkomstig de voordracht van Drents Plateau benoemd.

2.

3.

VROM

Benoeming leden van de monumentencommissie.

4.

VROM

Uitbreiding bouwperceel Dr. Larijweg 50 in Ruinerwold.

Er wordt akkoord gegaan met het verzoek om het bouwperceel uit te breiden en te wijzigen volgens de tekening. De leden van de welstandscommissie worden benoemd overeenkomstig de voordracht van Drents Plateau benoemd;

5.

VROM

Benoeming leden van de welstandscommissie.

1

Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 28 december 2010 Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van:

Beslissing: In afwijking van de voor de leden van de commissie geldende termijnen de zittingstermijn van het burgerlid verlengd tot uiterlijk 8 december 2011.

2




---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 4 januari 2011

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: BMO Risicoprofiel Drenthe.

Beslissing: 1. Er wordt ingestemd met het risicoprofiel Drenthe; 2. Het risicoprofiel Drenthe wordt ter consultatie aangeboden aan de gemeenteraad; 3. De gemeenteraad wordt gevraagd haar zienswijze kenbaar te maken. Er wordt kennisgenomen van de provinciale mededeling dat het repressieve financieel toezicht voor het begrotingsjaar 2011 van toepassing is verklaard. Er wordt kennisgenomen van de vastgestelde jaarrekening 2009 en begroting 2011 van de Vereniging van Drentse Gemeenten. De restantbijdrage 2009 ad  1.314, zal zo spoedig mogelijk betaalbaar gesteld worden. De financiële gevolgen voor de gemeente worden verwerkt in de gemeentelijke jaarrekening 2010 en de bestuursrapportage 2011.

2.

Fin.

Repressief toezicht provincie Drenthe begrotingsjaar 2011.

3.

Fin.

Vereniging van Drentse Gemeenten, jaarrekening en bijdrage nadelig saldo 2009 en begroting 2011.

-

-

4.

VROM

Tarieven welstands- en monumentenadvisering 2011.

Er wordt akkoord gegaan met het voorstel `leges' van het Drents Plateau, waarbij de huidige systematiek wordt voortgezet met verhoging van de percentages. Er wordt ingestemd met de voorgestelde wijzigingen door vaststelling en publicatie van de 1e wijziging van de Legesverordening 2011. Wordt voor kennisgeving

5.

IED

Wijziging tarieven Legesverordening 2011.

6.

OW

Benchmark rioleringszorg.

1

Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 4 januari 2011 Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van:

Beslissing: aangenomen.

7.

VROM

Benoeming coördinator cluster Ruimtelijke Ontwikkeling.

-

Dhr. Richard Dekker uit Assen wordt per 1 februari 2011 in vaste dienst benoemd als coördinator van de cluster Ruimtelijke Ontwikkeling.

8.

Fin.

Aanwijzing kassier.

Jetty de Jonge-de Goede wordt aangewezen als kassier.

2




---- --
Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 4 januari 2011 Aanwezig: Peter Snijders Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Nanne Kramer

-

burgemeester wethouder wethouder wethouder secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 21 december en 28 december 2010 en parafenlijsten van 28 december 2010 en 4 januari 2011.

Beslissing: Conform

2.

Samenl.

Startnotitie Accommodatiebeleid.

-

-

-

Er wordt ingestemd met de startnotitie accommodatiebeleid; De startnotitie wordt opiniërend aangeboden aan de gemeenteraad; in het raadsvoorstel moeten de kaderstellende vragen worden teruggebracht tot de kern ca 5. Dit laatste nogmaals aan het college voorleggen. De nota integraal jeugdbeleid 2011-2014 wordt vastgesteld; De nota wordt ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Er wordt kennisgenomen van de decembercirculaire 2010 en de uitkomsten worden verwerkt bij het samenstellen van de van de jaarrekening 2010 en de bestuursrapportage 2011 en worden t.z.t. samen met de uitkomsten bestuursakkoord betrokken bij de besprekingen over de bezuinigings- en ombuigingsmaatregelen in 2011 en volgende jaren; De circulaire wordt inclusief het advies ter kennisneming voorgelegd aan de financiële werkgroep en de raad;

3.

Samenl.

Nota integraal jeugdbeleid 2011-2014.

-

-

4.

Fin.

Decembercirculaire 2010 inzake gemeentefonds.

-

-

1

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 4 januari 2011 Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van:

Beslissing: Aan de (vak)afdelingen wordt een kopie van het advies met besluit verstrekt met het verzoek nader te adviseren op welke wijze de door minister Donner aangekondigde extra maatregelen binnen de huidige begroting kunnen worden opgevangen.

5.

Samenl.

Aanvraag subsidie t.b.v. project KOR (kunst openbare ruimte) van het Centrum van Beeldende Kunsten Drenthe (CBK).

Er wordt ingestemd met de subsidieaanvraag met de voorwaarde dat er geld besteed wordt aan educatietrajecten.

2




---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 21 december 2010

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: IED Jaarlijkse uitwijktest computersystemen.

Beslissing: Het verslag uitwijktest computersystemen bij Getronics te Lelystad wordt voor kennisgeving aangenomen; Het verslag interne restore procedure GBA wordt voor kennisgeving aangenomen; Het verslag interne restore procedure BAG wordt voor kennisgeving aangenomen. De brief van Schoolkring Ansen wordt beantwoord conform conceptbrief; Het knelpunt wordt onder de aandacht gebracht van OV-bureau Groningen/ Drenthe.

-

-

2

OW

Knelpunt openbaar vervoer Ansen-Hoogeveen.

-

-

3.

VROM

Restauratietoestemming.

Voor de werkzaamheden aan het pand Rheebruggen 10 te Ansen wordt een restauratietoestemming afgegeven.

4.

VROM

`Erven in het Reestdal': financieel en inhoudelijk verslag. Realisatie Westerborkpad: een bewegwijzerde route van Amsterdam naar Kamp Westerbork, zoveel mogelijk langs de spoorlijn en een daarmee samenhangende wandelgids en website. Aanvraag tot vergoeding van planschade van dhr. Borger en mevr. Miedema, Steenberger

Het financieel en inhoudelijk verslag wordt voor kennisgeving aangenomen. Er wordt ingestemd met de subsidieaanvraag op basis van de genoemde argumenten/ inhoudelijke motivering.

5.

VROM

6.

VROM

De aanvraag wordt op basis van het advies van de schadebeoordelingscommissie

1

Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 21 december 2010 Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van: Esweg 15 in Zuidwolde naar aanleiding van de bouw van het gemeentehuis in Zuidwolde. 7. BMO Bezwaarschrift van de heer IJspeerd.

Beslissing: afgewezen.

-

-

-

Er wordt kennisgenomen van het advies van de commissie van bezwaarschriften. Conform het advies wordt het bezwaar van de heer. IJspeerd niet ontvankelijk verklaard. Aan de heer IJspeerd wordt medegedeeld dat per abuis een bezwaarclausule onder de brief van 31 augustus 2010 is geplaatst. Er wordt afgeweken van de inkoopregels door op basis van 1 offerte de inhuur plaats te laten vinden, i.p.v. 3 offertes. Er wordt ingestemd met de inhuur van Alexander van Wijngaarden, voor de periode van 1-11-2010 tot 15-5-2011. Er wordt afgeweken van de inkoopregels door op basis van 1 offerte de inhuur plaats te laten vinden, i.p.v. 3 offertes. Er wordt ingestemd met de inhuur van Erik Heidenrijk voor de periode van 1-12010 tot 1-7-2011. Er wordt afgeweken van de inkoopregels door op basis van 1 offerte de inhuur plaats te laten vinden, i.p.v. 3 offertes. Er wordt ingestemd met de inhuur van John Raan voor de periode van 1-12010 tot 1-7-2011.

8.

IED

Verlenging inhuur Alexander van Wijngaarden van 1-11-2010 tot 15-05-2011.

-

-

9.

IED

Verlenging inhuur Erik Heijdenrijk voor 2 dagen per week voor de periode van 1-1-2011 tot 1-7-2011.

-

-

10.

IED

Verlenging inhuur John Raan voor 2 dagen per week voor de periode van 1-1-2011 tot 1-7-2011.

-

-

2




---- --