Gemeente Dinkelland

PERSBERICHT

11 januari 2011
Werkconferentie ouderenbeleid groot succes!

WERKCONFERENTIE OUDERENBELEID GROOT SUCCES!

Op maandagavond 10 januari heeft in het gemeentehuis een werkconferentie over ouderenbeleid plaatsgevonden. De werkconferentie was een groot succes.

Verantwoordelijk wethouder Annette Zwiep: "Ouderen vormen een belangrijke doelgroep in Dinkelland. In het collegeprogramma hebben wij opgenomen dat wij in 2011 een ouderenbeleid hebben opgesteld. Dit ouderenbeleid willen wij vormgeven in nauwe samenwerking met belangengroepen, verenigingen en instellingen die te maken hebben met ouderen in onze gemeente. Daarom hebben wij deze werkconferentie ouderenbeleid georganiseerd. Het was een groot succes, ik was blij verrast door de hoge opkomst. Er zijn meer dan 60 personen gekomen om mee te doen aan de werkconferentie, van vertegenwoordigers van bijvoorbeeld SWOD en Mediant tot aan de parochies. Deze hoge opkomst betekent een grote betrokkenheid bij het ouderenbeleid."

De heer Leo Verkaik van Arcon verzorgde de inleiding tijdens de werkconferentie. Arcon is Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling in Overijssel. Zij bieden experts op onder anderen het gebied van senioren. De heer Jan Mistrate Haarhuis was de voorzitter van deze avond. De aanwezigen zijn bijgepraat over wat er allemaal gaat veranderen, bijvoorbeeld op het gebied van de AwbZ. Vervolgens zijn zij in groepen uiteen gegaan om te reageren op stellingen en om de gemeente tips mee te geven voor het op te stellen ouderenbeleid. "Al deze zeer nuttige input en tips nemen wij mee bij het opstellen van onze visie op het ouderenbeleid", aldus een zeer tevreden Annette Zwiep. Als er een concept-visie op het ouderenbeleid is geformuleerd, wordt wederom het maatschappelijk middenveld ingeschakeld.




Gemeente Dinkelland