Gemeente Tilburg

Gedeputeerde Jacobs bezoekt projecten Samen
Investeren

'Samen Investeren betekent veel voor Tilburg'

Gedeputeerde Lily Jacobs van de provincie Noord-Brabant (portefeuille BrabantStad, Economie en Duurzame ontwikkeling) heeft 10 januari enkele projecten bezocht die mede mogelijk zijn gemaakt door het Investeringsprogramma Samen Investeren in BrabantStad. Zij werd ontvangen door de wethouders Erik de Ridder (Tilburg) en Rolph Dols (Gilze- Rijen).
De gedeputeerde bracht onder andere een bezoek aan de beoogde locatie van de Aerospace en Maintenance campus. Deze staat gepland bij het telecombedrijf Ericsson in Gilze-Rijen. Wethouder Erik de Ridder: "Samen Investeren betekent veel voor Tilburg. Mede dankzij Samen Investeren zijn er in Tilburg vele projecten tot stand gekomen. Bijvoorbeeld de Spoorzone, Koningsoord, Moerenburg , maar bijvoorbeeld ook het Huis van de Wereld. Je ziet dat goede onderlinge samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant, gemeente Tilburg en de B5-steden een positief effect heeft. De ambities van de regio, B5-steden en provincie worden steeds meer met elkaar verbonden en gezamenlijk opgepakt. De Aerospace & Maintenance Campus en Logistic City zijn daar een goede voorbeelden van." Samen investeren
De provincie en de B5-steden Breda, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Helmond en Tilburg hebben met elkaar afspraken gemaakt over een veelheid aan projecten op economisch, ecologisch, sociaal en cultureel terrein. In totaal wordt 1,4 miljard euro in de projecten gestoken. Hiervoor heeft de provincie 350 miljoen beschikbaar gesteld en de vijf steden 600 miljoen. Andere partijen als de Rijksoverheid, Europa en het bedrijfsleven dragen nog eens 450 miljoen bij. Het totale programma Samen Investeren heeft een looptijd tot en met 2013. De afgelopen jaren hebben de voorbereidingen voor de ruim 150 projecten plaatsgevonden.
Gedeputeerde Jacobs brengt een bezoek aan alle B5-steden in het kader van Samen Investeren.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.




Gemeente Tilburg