Ingezonden persbericht


Woonzorgcomplex Woubrugge wacht op zorgfinanciering Positief advies zorgkantoor nodig voor start project

Woondiensten Aarwoude wil op het braakliggende terrein aan de Hussonshoek in Woubrugge groepswoningen voor dementerende ouderen en zorgwoningen realiseren. De locatie ligt braak in afwachting van zekerheid over de zorgfinanciering door het Rijk.

Wachten op zorgfinanciering
Voordat Woondiensten Aarwoude het woonzorgcomplex kan bouwen, is er een positief advies nodig van het zorgkantoor. Zonder deze goedkeuring verstrekt het Rijk niet het geld om de zorg in het complex te betalen. Helaas zijn de zorgkantoren in Nederland nu net op dit moment bezig met inventariseren welke plannen er allemaal in de pijplijn zitten. Tot dat ze daar klaar mee zijn wordt er geen positief advies afgegeven voor de Hussonshoek. "Het is dus wachten op die toestemming", zegt Rogier van der Laan, directeur- bestuurder van Woondiensten Aarwoude.

Voortgang
"In de tussentijd hebben we echter niet stil gezeten", zegt Van der Laan. "Wij gaan het complex bouwen, maar we moeten wel een zorgaanbieder hebben die de zorg wil leveren." Die heeft zij gevonden in ActiVite. ActiVite en Woondiensten Aarwoude hebben inmiddels een samenwerkingsovereenkomst waar in staat dat de zorgaanbieder en de corporatie samen drie woon- zorgcomplexen gaan realiseren in Woubrugge, Leimuiden en Ter Aar. ActiVite neemt de plaats in van WIJdezorg die aanvankelijk de zorg zou leveren. Ook is inmiddels een architect geselecteerd die een eerste ontwerp heeft gemaakt.

Bureaucratie
Woondiensten Aarwoude houdt vast aan haar plannen. Van der Laan hierover; "Het was natuurlijk veel makkelijker geweest om de plannen voor het woonzorgcomplex op de Hussonshoek te laten schieten en er een gewoon appartementencomplex neer te zetten. Dan zouden wij de grond niet braak hoeven laten liggen, waarover elke dag rente betaald moet worden. Daarmee zouden we echter de kans om midden in het dorp de broodnodige zorg te realiseren voor altijd om zeep helpen. En dus blijven we wachten op handtekeningen en stempels en blijven mensen wachten op zorg."

En nu verder?
Woondiensten Aarwoude en ActiVite zetten alles op alles om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen op de locatie Hussonshoek. "Als het advies van het zorgkantoor binnen is dan kunnen we eindelijk gaan zorgen dat het braakliggende terrein verandert in een mooi en eigentijds woon- zorgcomplex in het hart van Woubrugge", aldus Van der Laan. Nog even doorbijten dus!

Noot voor de redactie (