Ingezonden persbericht


Synology introduceert RackStation RS411, een krachtige en veelzijdige NAS-server voor zakelijke gebruikers, met een hoge beschikbaarheid


* Krachtige en betaalbare NAS-server voor organisaties
* Tot 12TB opslacapaciteit

* Snel, bedrijfszeker en energiezuinig

Taipei, Taiwan, 11 januari 2011 - Synology introduceert de nieuwe Synology RackStation RS411, en 1U, 4-bay NAS-server met uitgebreide zakelijke mogelijkheden. Dit nieuwe rack-model garandeert organisaties een hoge beschikbaarheid van bedrijfsinformatie, veilige bestandsuitwisseling en bescherming van kostbare bedrijfsgegevens.

Voor bedrijfsafdelingen en workgroups die een hoge mate van beschikbaarheid vereisen, biedt de RS411 precies wat zij zoeken: een dubbele LAN-aansluiting met ondersteuning voor failover (waarbij bij het uitvallen van een LAN-verbinding automatisch wordt overgeschakeld op de tweede aansluiting) en hot-swappable schijfstations.

De RS411 biedt organisaties een optimale prijs/prestatieverhouding dankzij een hoge uptime en geavanceerde kenmerken. 'De RS411 is uitgerust met een 1,6GHz CPU en 256KB DDR3 geheugen. Daarmee is een gemiddelde leessnelheid van 107,75 MB/seconde mogelijk en een schrijfsnelheid van 47,71 MB/seconde.', zegt Chad Jiang, product manager van Synology. 'De RS411 is tevens zeer energiezuinig, met een operationeel stroomverbruik van slechts 53 watt.' Met ondersteuning voor de grootste harde schijf die momenteel leverbaar is (3TB), bedraagt de maximale opslagcapaciteit 12TB.

De RS411 draait op het besturingssysteem Synology DiskStation Manager 3.0 (DSM 3.0), waarmee gemakkelijk en veilig bestanden gedeeld kunnen worden. DSM 3.0 ondersteunt Windows, Linux en Mac en er zijn verschillende manieren om ook op afstand veilig bestanden te benaderen, zoals een webgebaseerde File Browser, een FTP-server met gegevensencryptie en het WebDAV-protocol. Belangrijke bedrijfsinformatie wordt beschermd via verschillende beveiligingsmechanismen, waaronder HTTPS, een firewall en de mogelijkheid om specifieke IP-adressen te blokken. Dankzij ondersteuning voor Windows Access Control List (ACL) kunnen de toegangsrechten tot bestanden en folders gemakkelijk via Windows worden ingesteld. Samen met de ondersteuning voor Windows Active Directory Services (ADS) wordt hiermee het IT-management aanzienlijk vergemakk elijkt.

DSM 3.0 biedt een reeks van backup- en herstelfuncties om de data op een RS411 efficiënt te beschermen. Met de Time Backup-functie van Synology zijn snapshots en incrementele backups mogelijk, waarmee de tijd die nodig is om backups te maken aanzienlijk wordt verkort. De Smart Recycle-functie verwijdert oudere backup-versies, zodat er altijd voldoende opslagruimte is. Via lokale-, netwerk- en Amazon S3-backups kan informatie op servers worden veiliggesteld, terwijl voor desktopbackups Synology Data Replicator 3 en Apple Time Machine gebruikt kunnen worden op Windows en de Mac.

De RS411 is compatibel met de virtualisatieoplossingen VMware vSphere, Microsoft Hyper-V en Citrix XenServer, en kan direct opgenomen worden in een bestaande SAN-infrastructuur. Door de NAS-server binnen het bedrijfsnetwerk als centraal opslagsysteem in te zetten, houden de hoofdservers meer capaciteit over voor belangrijke bedrijfstaken. Via provisioning is het mogelijk om direct opslagruimte toe te wijzen wanneer dit nodig is, zodat geen capaciteit onbenut blijft. De RS411 ondersteunt ook virtuele opslag via iSCSI, waarmee een gemakkelijk schaalbaar opslagsysteem kan worden ingericht, voor optimaal rendement uit investeringen in de ICT-infrastructuur.

Prijs en beschikbaarheid
De Synology RS411 is per direct verkrijgbaar. De adviesprijs is ¤ 580 (excl. BTW). Vooor meer informatie, zie: http://www.synology.com/enu/products/RS411/index.php