Ingezonden persbericht


Persbericht Rover
11 januari 2011

Rover start fotowedstrijd rond openbaar vervoer

Rover nodigt alle OV-reizigers uit hun visie op het openbaar vervoer te delen. Daarvoor lanceert de reizigersvereniging een fotowedstrijd met het thema "de wereld van de reiziger". Een professionele jury kiest een selectie winnende foto's die in de maand april wordt tentoongesteld op station Amersfoort.

Rover ontvangt vaak mooie OV-foto's van reizigers en heeft daarom besloten een fotowedstrijd te starten. Via het thema "de wereld van de reiziger" wil Rover mensen stimuleren een artistieke of opvallende kijk op het openbaar vervoer te tonen. De winnaar ontvangt een mooie prijs, daarnaast wordt een selectie foto's de hele maand april tentoongesteld op station Amersfoort. De overige inzendingen zullen op een speciale website terug te vinden zijn.

De winnende selectie wordt uitgekozen door een professionele jury. Voorzitter Jan Mastwijk zat tot vorig jaar namens het CDA in de Tweede Kamer en is zelf fanatiek amateurfotograaf. Hij wordt bijgestaan door juryleden Philip Freriks, bekend van het NOS-journaal, Railforum-directeur Ton Kaper en Rover-directeur Ineke van der Werf. De juryleden zullen de winnende foto's voorzien van kort commentaar.

Reis je met het openbaar vervoer en heb je een uitgesproken blik op het OV? Maak je als OV-reiziger dingen mee die je graag met andere wilt delen? Of heb je de artistieke kwaliteiten om gewoon mooie beelden te vangen? Rover nodigt iedere OV-reiziger uit om een bijdrage te doen. Mail hiervoor je deelnemende foto met korte beschrijving naar fotowedstrijd@rover.nl. Inzenden is mogelijk tot 1 maart 2011.

De fotowedstrijd vindt plaats in het kader van het Rover-jubileumjaar. De Reizigersvereniging viert dit jaar haar 40e verjaardag met diverse activiteiten.




Ingezonden persbericht