Ingezonden persbericht


Persbericht - EINDHOVEN, 11 januari 2011

UITGEVERIJ BCM NEEMT JAZZ MAGAZINE OVER

Paul Evers is nieuwe hoofdredacteur

Uitgeverij BCM uit Eindhoven (uitgever van ondermeer Jazzism, Off The Record en Luister) heeft met ingang van 1 januari het blad Jazz Magazine van Argo Media Groep (uitgever van ondermeer OOR) overgenomen. De huidige hoofdredacteur van Jazz, Paul Evers, wordt de nieuwe hoofdredacteur van een fusie tussen Jazzism en Jazz Magazine. Beide partijen geven als reden op dat de markt te klein is om er twee concurrerende titels met succes uit te brengen. ''Een sterke titel, die in de volle breedte deskundig over jazz , soul, world en blues informeert, en zich ook online goed profileert, heeft een grote toekomst", aldus Evers. Hij verwijst daarbij tevens naar de toenemende belangstelling voor deze muziekstijlen, inclusief de overlap naar de popmuziek (bijvoorbeeld de successen van Caro Emerald tot Benjamin Herman) en de doorzettende groei van ondermeer het North Sea Jazz Festival.

Uitgever Eric Bruger is trots op de overname. "Jazzism magazine kan alleen maar beter worden nu we nog meer expertise in huis krijgen. Met deze toevoeging aan ons vaste colofon blijft het blad toonaangevend in de markt."

De volledig geïntegreerde en nieuwe editie van Jazzism verschijnt begin maart. Abonnees van Jazz ontvangen automatisch de nieuwe editie.

Noot voor de redactie,