Ingezonden persbericht


Persbericht

Wereldrecordpoging zwevend gamen gevestigd
(N)Gamer zweeft samen met Indoor Skydive Roosendaal Guinness Book of Records in

Roosendaal, 11 januari 2011

Onder toeziend oog van het Guinness Book of Records heeft gameblad (N)Gamer in samenwerking met Indoor Skydive Roosendaal een record gevestigd. Hoofdredacteur Jesse Moerkerk heeft 18 minuten en 52 seconden zwevend in de windtunnel van Indoor Skydive Roosendaal Super Mario Galaxy 2 gespeeld. Dit was de eerste keer dat er gegamed werd in een verticale windtunnel.

Super Mario Galaxy 2 speelt zich af in de ruimte, Jesse Moerkerk wilde graag in de huid van Mario kruipen voor een optimale spelbeleving. Dit idee is verder uitgewerkt en bleek nog nooit vertoond, een unicum wat leidde tot dit bijzondere wereldrecord. Op 11 januari 2011 heeft hij dan ook onder toezicht van Guinness Book of Records een record weten te vestigen. Jesse slaagde erin om de eerste eindbaas in Nintendo's 'zwaartekrachtspel' te verslaan en zo een compleet level uit te spelen. Een dappere onderneming, want om in de lucht te blijven moest hij zowel zijn lichaam als de game goed onder controle houden.

"Toen we dit idee hoorde, hoefde wij er niet lang over na te denken om onze medewerking te verlenen."verteld Manager marketing & commerciële zaken Robert Ros. "Het was eerst alleen de vraag of het idee uitvoerbaar was, daarom hebben we samen met HUB uitgevers een try out gedaan en deze was zeer succesvol. Waardoor al snel een officiële poging volgde. Het mooie aan dit record is, is dat deze gevestigd is door iemand die pas voor de 2e keer in de windtunnel vloog. Wat duidelijk maakt dat iedereen kan presteren in de wind."