Persbericht

NAVTEQ helpt automobilisten berekenen hoeveel ze kunnen besparen met een navigatiesysteem Door gebruik te maken van navigatie kunnen afgelegde afstanden worden beperkt, het brandstofverbruik worden verlaagd en geld worden bespaard - automobilisten kunnen nu online achterhalen wat zij kunnen besparen

Veldhoven - 11 januari 2011 - NAVTEQ, de toonaangevende leverancier van kaarten, verkeers- en locatiegegevens voor navigatie, locatiegebonden services en mobiele advertenties wereldwijd, heeft een gratis online service geïntroduceerd waarmee automobilisten kunnen berekenen hoeveel zij kunnen besparen door een navigatiesysteem te gebruiken.

Uit onderzoek* van NAVTEQ is gebleken dat gemiddeld de reisafstand met ongeveer 2500 kilometer kan worden verminderd en het brandstofverbruik 12% kan worden verlaagd - wat neerkomt op een besparing van meer dan 400 euro per jaar. Ook het milieu profiteert hiervan, wegens een daling van de jaarlijkse CO2-uitstoot van ongeveer 24% per automobilist en een geringere slijtage van banden, waardoor ook de afvalcijfers aanzienlijk dalen. Door gebruik te maken van de nieuwe online besparingscalculator die door NAVTEQ is ontwikkeld, kunnen automobilisten hun mogelijke besparing berekenen voor hun eigen auto, rijgewoonten en lokale brandstofprijzen.

De website, die te vinden is op http://consumer.savingscalculator.navteq.com, is gemakkelijk te gebruiken en is gebaseerd op een eenvoudige vragenlijst. Als een gebruiker eenmaal details zoals de motorinhoud, het brandstoftype, de gereden afstand en of het rijgebied vooral in of buiten de stad ligt heeft opgegeven aan het systeem, worden duidelijk de individuele voordelen van het gebruik van navigatie getoond, waaronder:
* Brandstofbesparing in liters/gallons en de bijbehorende kostenbesparing
* Vermindering van jaarlijks afgelegde kilometers/mijlen en dus de bespaarde tijd
* Beperking van CO2-uitstoot

Er kan informatie over maximaal drie gezinsauto's tegelijk worden opgegeven, zodat de resultaten onderling kunnen worden vergeleken.

"De verstrekte resultaten zijn zeer gedetailleerd en nauwkeurig, en zijn gebaseerd op een uitgebreid onderzoek van NAVTEQ, dat onder andere bestond uit uitvoerige testritten," legt Bruno Bourguet, Senior Vice President van NAVTEQ Sales EMEA, uit. "Met dit hulpmiddel krijgt een automobilist inzicht in zijn of haar unieke rijstijl om zo een beter beeld te krijgen van de besparingen en optimaal gebruik te kunnen maken van de financiële en milieugerelateerde voordelen van navigatie."

Dit handige hulpmiddel is nu online te vinden op http://consumer.savingscalculator.navteq.com en is beschikbaar voor de VS en 24** Europese landen. Er kan worden gekozen uit zes talen (Nederlands, Duits, Engels, Spaans, Frans en Italiaans).


*NAVTEQ-onderzoek naar de voordelen van navigatie (2009), uitgevoerd in Duitsland
***België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland