Gemeente Aalsmeer

aan de Spoorlaan half januari gesloopt

Rode Kruisgebouw aan de Spoorlaan half januari gesloopt

In oktober kondigde de gemeente Aalsmeer aan dat het Rode Kruisgebouw aan de Spoorlaan nummer 5 zou worden gesloopt. Het afsluiten van nutsvoorzieningen, zoals gas, water en licht, kostte echter meer tijd dan verwacht. De sloopwerkzaamheden zullen daarom half januari starten.

Het Ontwikkelingsbedrijf &2=1, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Aalsmeer en ontwikkelaar Bohemen, is al geruime tijd bezig met plannen voor de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg en omgeving (De Tuinen van Aalsmeer). Om op termijn woningbouw mogelijk te maken in het gebied rond de Spoorlaan moet het Rode Kruisgebouw worden gesloopt. In oktober 2010 heeft de gemeente Aalsmeer een vergunning afgegeven voor de sloop van het gebouw. Het sloopwerk zal ongeveer twee weken in beslag nemen.

Afhankelijk van de voortgang en vaststelling van het bestemmingsplan zal het Ontwikkelingsbedrijf &2=1 na de zomer 2011 beginnen het gehele gebied geschikt te maken voor de bouw van nieuwe woningen. Het Ontwikkelingsbedrijf &2=1 zal omwonenden vóór die tijd nader inlichten over de werkzaamheden.