Gemeente Venray

"Laat hulpverleners hun werk doen"

11 januari 2011

Burgemeester Hans Gilissen waarschuwt overtreders hoogwater

"Laat hulpverleners hun werk doen"

Burgemeester Hans Gilissen waarschuwt: "De politie gaat streng optreden tegen mensen die afzettingen weghalen of zich niet weten te gedragen tegenover hulpverleners en medewerkers van de gemeente." De Venrayse burgemeester en zijn collega's in de regio hebben signalen dat wegversperringen aan de kant worden geschoven en dat het gebeurt dat medewerkers die er iets van zeggen een zeer onbeleefde reactie terugkrijgen.

"Dat kan dus niet", vindt Gilissen. "Ik ben daar boos en bezorgd over. Onze mensen werken in deze bijzondere situatie dag en nacht en met man en macht om de veiligheid van burgers te garanderen en dan past het niet om zo behandeld te worden. Bovendien is het weghalen van wegafsluitingen ook nog eens gevaarlijk. Die dingen staan er niet voor niets." De burgemeester wijst erop dat wegafzettingen voor alle weggebruikers gelden, ook voor voetgangers. Alleen voor aanwonenden wordt een uitzondering gemaakt. Zij mogen uiteraard naar hun huizen als dat verantwoord is.

Ramptoeristen

Gilissen roept mensen ook op om niet de ramptoerist uit te gaan hangen. "Ik kan me voorstellen dat het hoogwater een indrukwekkend schouwspel oplevert, maar mensen moeten niet de hulpverleners voor de voeten gaan lopen. Gelukkig houden de meeste mensen houden zich wel keurig aan de regels", zegt de burgemeester.