Gemeente Venray


11 januari 2011

Actueel overzicht hoogwater in de gemeente Venray

Onderstaand ter informatie de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het hoogwater in de gemeente Venray:

* de gemeente heeft in de dorpen Blitterswijck, Geijsteren en Wanssum in verband met het hoogwater opnieuw een aantal straten afgesloten. Het gaat om de Wanssumseweg in Geijsteren, de Beeteweg en de Oude Heerweg in Blitterswijck en de Geijsterseweg in Wanssum. Op de Meerloseweg/Molenhoek en de Blitterswijckseweg in Wanssum staan de afsluitingen klaar, maar deze wegen blijven zo lang mogelijk open in verband met de verkeersfunctie.

* de brandweer pompt geen kwelwater uit kelders en tuinhuisjes. Het kwelwater in de kelders zorgt voor tegendruk tegen het water aan de buitenkant van de muur. Als die druk wegvalt kunnen muren gaan scheuren en is de schade mogelijk groter dan de schade door het kwelwater.

* in de dorpen zijn enkele woningen door het water ingesloten. De bewoners zijn zelfredzaam en hebben geen hulp nodig. De bewoners van één woning hebben hun huis verlaten en hebben tijdelijk elders onderdak gevonden.

* in de afgesloten straten wordt woensdag geen huisvuil opgehaald. Waar de vuilniswagen niet komt, mogen bewoners bij de volgende ophaalronde het huisvuil in zakken naast de container aanbieden.