Gemeente Alphen aan den Rijn

onderscheidingen brandweer

Twaalf leden van de vrijwillige brandweer Koninklijk onderscheiden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer Alphen aan den Rijn

Per 1 januari 2011 is de Alphense brandweer officieel overgegaan naar de Regionale Brandweer Hollands Midden. Op dat moment waren er twaalf leden van de vrijwillige brandweer Alphen aan den Rijn meer dan 20 jaar in deze functie actief.

De betekenis van een vrijwilliger bij de brandweer voor de samenleving behoeft nauwelijks enige toelichting. Dag en nacht en in weer en wind staan zij klaar om brand te bestrijden of op een andere manier hulp te verlenen. Op het gebied van opleiding en oefening bestaat geen enkel onderscheid tussen vrijwilligers en beroepskrachten. En dat vraagt dus veel van de vrijwilligers. Los van het feit dat zij in noodgevallen beschikbaar moeten zijn is het tijdsbeslag voor een vrijwilliger zeker 4 tot 6 uur per week.

De dienstverbanden van de mensen die op 11 januari 2011 gedecoreerd worden variëren van 20 tot ruim 35 jaar. En dat betekent tevens dat zij grote veranderingen hebben zien plaatsvinden binnen de organisatie van de brandweer en dat ze steeds opnieuw met hun tijd zijn meegegaan. Het vinden en binden van vrijwilligers kost veel energie maar de vrijwilligers die vandaag in het zonnetje worden gezet zijn er voorbeelden van dat de vrijwillige brandweer een neventaak of hobby is, die je veel voldoening kan geven.

De nieuwjaarsreceptie van de Alphense Brandweer vindt plaats in de kazerne aan de Havenstraat op 11 januari 2011, aanvang 19.30 uur. Om circa 20.00 uur reikt burgemeester H.B. Eenhoorn de onderscheidingen aan de twaalf vrijwilligers uit.

Het betreft de volgende personen:
Brandweerpost Alphen aan den Rijn:
De heer Marcel Haverkamp
De heer Ton van t Riet
De heer Jos Verhorst
De heer Pierre van Vliet
De heer Hennie Zuijdervliet

Brandweerpost Aarlanderveen:
De heer Dik Lok
De heer Aad van Tol
De heer Piet Verburg
De heer Lex Verdonk

Brandweerweerpost Zwammerdam
De heer Piet Luijendijk
De heer Leo van Vliet
De heer Ton van Zoest

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn