Ingezonden persbericht


Rotterdam, 12 januari 2011


DOE-Rotterdam officieel van start

Studenten runnen uniek leerwerkbedrijf

Het leerbedrijf DOE-Rotterdam gaat op 24 januari officieel van start. DOE-Rotterdam is de eerste commerciële onderneming in Nederland die volledig wordt gerund door HBO- en MBO-studenten. De studenten hebben maximale verantwoordelijkheid en bekleden zelf alle functies: van directeur tot verkoper in de buitendienst. Hiermee is Nederland een unieke manier van leren rijker!

DOE-Rotterdam is een initiatief van de firma Breijnz en diverse Rotterdamse scholen: het Albeda College, de Hogeschool Rotterdam en het Grafisch Lyceum Rotterdam. Het initiatief wordt ondersteund door de Rabobank, woningcorporatie Vestia, Randstad Uitzendbureau en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Het is voor het eerst dat studenten al vanuit hun studie de volledige leiding hebben over een echte commerciële onderneming. Het idee hierachter is dat studenten sneller praktijkervaring opdoen als ze zelf verantwoordelijk zijn voor alle facetten van een (c)cht bedrijf, in plaats van te oefenen in een gesimuleerde omgeving, of slechts gedeeltelijk de verantwoording te dragen.

Bijzonder is ook dat de HBO-studenten bevoegd zijn om als praktijkbegeleider op te treden voor de MBO-studenten. Deze combinatie zorgt ervoor dat DOE-Rotterdam een (c)cht bedrijf is voor en door studenten. Tegelijkertijd heeft DOE-Rotterdam een duidelijk winstoogmerk, net als elke andere commerciële onderneming.

De eerste lichting studenten heeft de afgelopen maanden het bedrijf van de grond af opgebouwd en een product ontwikkeld; een nieuw concept voor maatwerkcommunicatie voor zowel de horeca, het bedrijfsleven als grotere organisaties. Nu is het tijd om daadwerkelijk met het product de markt te betreden.

Dit gebeurt tijdens een â¤~Grand Openingâ¤(TM) op maandag 24 g 24 januari. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Marja van Bijsterveldt, verricht het officiële startschot. Deze handeling wordt gevold door een feestelijk programma en een netwerkborrel met vertegenwoordigers van de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Het is de bedoeling dat naast Rotterdam op verschillende andere plaatsen in Nederland soortgelijke leerwerkbedrijven worden opgericht. Dit gebeurt onder de vlag van DOE-Nederland. Kijk voor meer informatie op www.doe-nl.nl

Noot voor de redactie /