Gemeente Heumen

Verwarming uit op het gemeentehuis!

4 februari 2011 is het Nationale Warme Truiendag. Een dag waarop iedereen wordt opgeroepen om de verwarming een graadje lager te zetten en een warme trui aan te trekken. Door die ene graad bespaar je 7% energie en dus 7% CO2 uitstoot.
De gemeente Heumen combineert de Warme Truiendag met werkzaamheden aan de verwarming en zet in het gemeentehuis op 1 en 2 februari a.s. de verwarming zelfs geheel uit! Medewerkers worden dus opgeroepen om op die dagen warm gekleed naar het werk te komen, want hoewel het gemeentehuis goed geïsoleerd is, zonder verwarming zal het toch frisjes zijn. Als compensatie worden de medewerkers getracteerd op warme chocolademelk.
De gemeente roept alle inwoners, scholen en bedrijven op om het voorbeeld te volgen en daarmee energie én geld te besparen.

De Warme Truiendag is een initiatief van de Vereniging Klimaatverbond Nederland en wordt jaarlijks begin februari gehouden. Dat is de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad. Voor 2011 is gekozen voor vrijdag 4 februari. Kijk voor meer informatie op www.warmetruiendag.nl