Gemeente Waddinxveen


De heer P.C. van As op naar de 107

Burgemeester H.P.L. Cremers zal vrijdag 4 februari de heer P.C. (Piet) van As feliciteren met zijn 107e verjaardag. Piet van As is de oudste inwoner van Waddinxveen. Hij woont nog geheel zelfstandig aan de Acaciastraat in Waddinxveen.

Hij is geboren op 4 februari 1904 te Melissant. De vader van meneer Van As werd in 1914 bedrijfsleider bij de familie Van Dort Kroon aan het Noordeinde te Waddinxveen. Na zijn overlijden in 1944 nam zijn zoon, Piet van As, de bedrijfsleiding over tot en met de vijftiger jaren (vermoedelijk 1957). De zoon van de familie Van Dort Kroon nam vervolgens het bedrijf over.
De heer Van As heeft voor verschillende bedrijven gewerkt o.a. voor het transportbedrijf Rouborst te Waddinxveen en later voor het zandtransportbedrijf De Man in Groot-Ammers. Bij beide bedrijven was hij werkzaam als chauffeur. Hij heeft nog ver na zijn 65e doorgewerkt. De heer Van As heeft sinds vorig jaar last van evenwichtstoornissen. Hij is een paar keer gevallen. Voor zijn leeftijd heeft hij overigens nog een goede gezondheid.