Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


NFK lanceert Wikioverkanker.nl

03 februari 2011

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) lanceert tijdens Wereldkankerdag 4 februari de Wikioverkanker. Deze wiki is speciaal voor mensen die leven met en na kanker. Bij de wiki draait het om het delen van ervaringen en het samen schrijven van kennis. Wikioverkanker.nl is een online encyclopedie die ervaringskennis bundelt van mensen die geraakt zijn door kanker.

De wiki is toegankelijk voor kankerpatiënten, hun naasten en andere geïnteresseerden. Met dit initiatief wil de NFK de grote hoeveelheid kennis die aanwezig is bij kankerpatiënten(organisaties) delen met een breder publiek.

Ervaringsdeskundige patiënten, patiëntenorganisaties en professionals werken samen aan artikelen op het terrein van kanker. Het beheer van de wiki is in handen van een patiëntenpanel waarin een aantal lidorganisaties deelnemen: Contactgroep Leukemie, LymfklierkankerVerenigingNederland, BorstkankerVerenigingNederland, Stichting SPKS en Stichting Contactgroep Prostaatkanker. Het panel houdt toezicht op de kwaliteit van de bijdragen. Op de achtergrond speelt de NFK een ondersteunende rol.