Gemeente Castricum

Coachpool in gemeente Castricum

De gemeente Castricum gaat startende ondernemers helpen bij het succesvol opzetten van hun bedrijf. Daarvoor is een start gemaakt met de Coachpool. Beginnende ondernemers kunnen een beroep doen op de ervaringen van (oud-)ondernemers, de coaches. Iedere coach heeft een specifieke aanpak, ervaring en specialisme op het gebied van het ondernemerschap; dat kan zijn marketing, administratie en financiering, of branchegerichte informatie. Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met de Ondernemersfederatie CAL en administratiekantoor ADO & Partners, in opdracht van de gemeente Castricum.

Afweging
Een belangrijke afweging bij het opzetten van de coachpool is dat uit onderzoek blijkt dat startende ondernemers veelal behoefte hebben aan een netwerk, om een beroep te kunnen doen op ervaringen van (oud-)ondernemers. Door startende ondernemers en gevestigde ondernemers te koppelen en te laten samenwerken, ontstaat een beter en dynamischer ondernemersklimaat. Zo wil de gemeente een impuls geven om de lokale werkgelegenheid uit te bouwen. Om die reden is het project âCoachpoolâ onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Economie Castricum.

Kosten en uitvoering
In 2011 kunnen ongeveer 15 starters begeleid worden. Deelname aan de coachpool kost eenmalig ⬠100,-. De begeleiding bestaat uit een intakegesprek, vervolggesprekken over hulp bij het opzetten van een ondernemersplan, advisering, ondersteuning en het op weg helpen in de meest brede zin van het woord bij het daadwerkelijk starten van een onderneming, en tot slot begeleidingsgesprekken in het natraject. Op basis van het intakegesprek wordt bepaald wat nodig is voor de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering en wordt gekeken of een coachingstraject een passende oplossing is. De uitvoering en verantwoordelijkheid blijven in handen van de startende ondernemer.

Interesse
Startende ondernemers die nog geen jaar bezig zijn met de opzet van hun bedrijf kunnen ook hun interesse en/of vragen aangeven bij de coördinator van de Coachpool, Marianne Vollers. Zij is telefonisch bereikbaar op (0251) 650263 en per e-mail via marvollers@online.nl. Meer informatie voor startende ondernemers vindt u hier.