Gemeente Waddinxveen


Persbericht Cyclus: Raad van Commissarissen Cyclus treedt af

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Cyclus op donderdag 3 februari jl. is de Raad van Commissarissen collectief afgetreden.

De aandeelhouders gaven aan de dubbelfunctie van twee leden van de Raad van Commissarissen ongewenst te vinden. Deze twee leden zijn naast commissaris beiden tevens managing director van Cyclus Elmina Plastic Recycling Ltd., de dochteronderneming van Cyclus in Ghana. De Raad van Commissarissen zag hiertoe aanleiding om collectief af te treden.

Procedure
Er wordt direct een procedure gestart om zo spoedig mogelijk te voorzien in de benoeming van een nieuwe Raad van Commissarissen. De aandeelhouders hebben wethouder Van den Akker van de gemeente Gouda aangewezen als hun vertegenwoordiger richting het bestuur van Cyclus.

Cyclus
Cyclus is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte en (bedrijven)terreinen. Cyclus is een overheids-NV en actief in de volgende gemeenten: Alphen aan den Rijn, Bergambacht, Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop, Gouda, Kaag en Braassem, Nederlek, Nieuwkoop, Ouderkerk, Rijnwoude, Schoonhoven, Vlist, Waddinxveen, Zoeterwoude en Zuidplas.
Â