Gemeente Laarbeek


Gedeputeerde Yves de Boer bezoekt Laarbeek

LAARBEEK - Op vrijdag 28 januari jl. bracht gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, de heer Yves de Boer, een werkbezoek aan de gemeente Laarbeek. De heer De Boer heeft infrastructuur in zijn portefeuille en gaat daarmee onder meer over de voltooiing van de ruit om Eindhoven. Hij was door het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek uitgenodigd voor een werkbezoek, zodat hij met eigen ogen kon zien wat een weg door Laarbeek betekent voor de bebouwing en het landschap.

Presentatie en rondrit door Laarbeek
Bij het werkbezoek maakte de gedeputeerde kennis met burgemeester Ubachs. Tijdens een presentatie werd ingegaan op de knelpunten in Laarbeek met betrekking tot de oost-westverbinding en diverse knelpunten op de N615 (Molenheide tot aan Lieshoutseweg). Wethouder Van Zeeland wees daarbij nogmaals op de impact die de nieuwe oost-westverbinding heeft op de gemeente Laarbeek, met name voor de kern Aarle-Rixtel. Ook de verkeersdoorstroming bij de Beekse brug, de aansluiting van de industrieterreinen en de bereikbaarheid van Bavaria via het kanaal kwamen aan bod. Wethouder Biemans gaf daarbij aan dat het college heeft besloten om het restantkrediet voor de sluizen 4, 5 en 6 in te zetten voor de verdere optimalisering van de kanalen op basis van de BERZOB-studie (Bereikbaarheid Zuidoost-Brabant over water).

Na de presentatie werd een rondrit gemaakt door Laarbeek, waarbij zes locaties werden bezocht. De gedeputeerde gaf aansluitend aan dat hij het werkbezoek erg waardevol vond. Hij heeft een goed beeld gekregen van de situatie in Laarbeek. Hij vervolgde daarbij dat het ook een uitdaging is om te onderzoeken hoe het landschap ingericht kan worden, zodat het een impuls krijgt.