Gemeente Barneveld


Roelenengweg blijft voorkeurslocatie voor nieuw zwembad in Voorthuizen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Roelenengweg te handhaven als locatie voor de bouw van een overdekt zwembad in de kern Voorthuizen. Het college besloot dit na een aanvullende vergelijking tussen de locatie Roelenengweg en de locatie Zeumeren.

Vergelijking van locaties
Al in juli 2008 sprak de gemeenteraad zich uit voor de ontwikkeling van een overdekt zwembad op de plaats van het huidige zwembad De Heuvelrand aan de Roelenengweg in Voorthuizen. Dit besluit was mede gebaseerd op een locatieonderzoek uit 2007, dat de Roelenengweg als meest geschikt aanwees. Aanvullend op dit onderzoek heeft er nu nog een vergelijking plaatsgevonden tussen de locaties Roelenengweg en Zeumeren. Ook in deze vergelijking is de locatie Roelenengweg de meest optimale variant, kijkend naar stedenbouw, planologie, milieu, eigendomssituatie, verkeer en aansluitingen op het wegennet.

Besluit gemeenteraad
Omdat de oorspronkelijke locatiekeuze gehandhaafd blijft, hoeft de raad nu geen nieuwe kaders vast te stellen voor de locatie. Wel wordt de raad nog dit jaar gevraagd zich uit te spreken over een nieuw te bouwen zwembad in Voorthuizen, waarin dan ook de investeringskosten en exploitatielasten worden meegenomen.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl