Politie Drenthe

Vrijdag 4 februari 2011

Provincie Drenthe, 04-02-2011

Kentekenplaten ontvreemd
EMMEN Tussen woensdagavond 19.00 en donderdagmiddag 13.00 uur werden er kentekenplaten weggenomen van een aan de Flintstraat geparkeerde personenauto. Het gaat om gele platen met het kenteken TS-VV-98.

Weggelopen Bianca Langeveld weer thuis
BORGER De sinds donderdagmorgen vermiste Bianca Sabine Langeveld uit Borger is weer thuis. Het meisje wandelde donderdagmiddag even voor 18.00 uur ongedeerd haar ouderlijk huis binnen. Waar het meisje is geweest en waarom ze is weggelopen doet de politie geen mededelingen over.

Woninginbraken

MEPPEL Tussen donderdagmiddag 16.30 en donderdagavond 20.00 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de M.A. de Ruyterstraat. Een toegangsdeur werd opengebroken waarna de woning doorzocht werd. De buit bestond onder andere uit sieraden.

EMMEN Donderdag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Blauwe Reiger. Tijdens afwezigheid van de bewoners, tussen 16.30 en 22.30 uur, werd een toegangsdeur opengebroken en kon de dader in de woning komen. Nog niet duidelijk is geworden of er iets weggenomen is. De politie stelt een onderzoek in.

Op de bon voor baldadigheid
ASSEN De politie hield donderdagavond drie knapen uit Assen, één van 15 en twee van 16 jaar oud, aan. Het trio werd op het schoolplein van kinderopvang Aksa aan de Smaragdstoep aangetroffen na een melding over een mogelijke inbraak in een schuurtje van de opvang. Bij het zien van de politie namen ze de benen maar werden in de kraag gevat. Na onderzoek bleek dat de knapen de afdichting van een plantenbak hadden vernield. Hun ouders werden gewaarschuwd waarna ze met een Halt-proces-verbaal huiswaarts keerden.

Alcomobilisten

ASSEN De politie bekeurde donderdagavond een 64-jarige Assenaar. De man reed onder invloed, 375 ug/l, als autobestuurder over het Stadsbroek.

RODEN Een 59-jarige inwoner van Roden werd in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie bekeurd. De man werd op het Zuidenveld gecontroleerd. De autobestuurder bleek onder invloed, 625 ug/l, te verkeren. Ook het rijbewijs van de Rodenaar werd ingenomen.

Verwarde vrouw houdt politie en buurt bezig
MEPPEL Donderdagavond vanaf ongeveer 22.30 uur heeft de politie veel tijd besteed aan een verwarde vrouw in een flat aan de Van Ewijcksingel. Uit de buurt kwamen meerdere meldingen over een in paniek krijsende en schreeuwende vrouw die in de flat zou wonen. Na meerdere keren geroepen te hebben en gebonkt te hebben op de deur van de betreffende woning, werd besloten een ruit van de voordeur te forceren om poolshoogte te nemen. In de woonkamer werd de 37-jarige bewoonster aangetroffen. Omdat een normaal gesprek met haar niet mogelijk was, ze erg verward was en aangaf niet verder te willen leven, werd besloten om haar op basis van haar eigen en andermans veiligheid mee te nemen naar het bureau. Daar werd na onderzoek door een GGD-arts besloten om de crisisdienst van de GGZ te raadplegen. Na onderzoek door de GGZ besloten zij dat de vrouw rond 02.30 uur weer terug kon naar haar woning.

Bedrijfsinbraak

BEILEN In de nacht van donderdag op vrijdag vond er een inbraak plaats in een bedrijf van een rijschoolhouder aan de Romhof. Via het vernielen van een raamkozijn kon deze geopend worden waarna de daders binnen konden komen. De buit bestond onder andere uit een onbekend geldbedrag.