Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.25 uur

Utrecht, 04-02-2011

Verdachten aangehouden, diverse woninginbraken opgelost

AMERSFOORT Na onderzoek verdenkt de politie twee Amersfoorters van tien woninginbraken gepleegd in de maanden september en oktober in Amersfoort.

In de nacht van 28 oktober werd rond 02.15 uur een voertuig met daarin twee mannen van 21 en 23 jaar uit Amersfoort op de van Randwijcklaan gestopt voor een controle. In de auto lag inbrekerswerktuig, sieraden en andere goederen. Gezien de verdachte omstandigheden en het tijdstip werden de mannen aangehouden en naar het bureau gebracht voor verhoor en nader onderzoek.

Op basis van de aangetroffen goederen en sporenonderzoek verdenkt de politie beiden van het inbreken bij meerdere woningen. De politie heeft inmiddels proces-verbaal opgemaakt en de zaak overgedragen aan het openbaar ministerie voor verdere behandeling. Op 3 februari 2011 moet het tweetal zich voor de rechter verantwoorden.

Lastige winkeldief

AMERSFOORT- De politie heeft donderdagavond twee verdachten aangehouden voor het plegen van een diefstal uit een winkel op de Riddergang.

De beide verdachten, een 22-jarige man en een vrouw uit Ede, kwamen rond 19.45 uur de winkel in en vertrokken korte tijd later met een aantal kledingstukken die niet waren afgerekend. Toen het diefstalalarm afging bij het detectiepoortje, sprak winkelpersoneel de verdachten aan en trachtte zij hen tegen te houden. De mannelijke verdachte sloeg hierna wild om zich heen en bedreigde diverse omstanders.

Uiteindelijk lukte het de medewerkers, met de hulp van winkelpersoneel van een naburige winkel, om de man onder controle te krijgen en over te dragen aan de politie.

Beide verdachten zijn ingesloten in het politiebureau.

Verkeersongeval met gewonde

WOUDENBERG Op donderdag 3 februari, rond 07.35 uur, vond op de Geeresteinselaan een aanrijding plaats tussen een aantal fietsers en een achteropkomende bromfietser. De fietser, een 15-jarig meisje uit Woudenberg, raakte licht gewond.

Het slachtoffer fietste met een vriendin op het fietspad en wilde twee fietsers, die in dezelfde richting reden, inhalen. Op dat moment werd zij zelf echter ingehaald door een achteropkomende bromfietser.

De bestuurder van de bromfiets, een 17-jarige inwoner van Leersum, claxonneerde nog om een aanrijding te voorkomen maar dit lukte niet meer. Hij schampte de fiets licht waarbij het slachtoffer op de weg viel. Zij klaagde over pijn aan haar hoofd en rug en werd door ambulancepersoneel onderzocht. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis.