VisitDenmark


Zeven ADAC Superplatze in Denemarken
Vrijdag, februari 04 2011

De ANWB heeft Camping Møns Klint in Oost-Denemarken samen met drie andere campings genomineerd voor de nieuwe onderscheiding Kindercamping van het jaar 2011. De Deense camping, die in 2006 door de ANWB al tot de vijf beste campings van Europa werd gerekend, is als enige in Scandinavië dit jaar weer tot de topvier doorgedrongen. In totaal dongen achthonderd campings uit heel Europa mee naar de nieuwe onderscheiding.
Camping Møns Klint ligt in het plaatsje Borre op het Oost-Deense eiland Møn, vooral bekend door zijn mooie stranden en witte krijtrotsen. Met de nominatie bewijst de camping opnieuw tot de absolute top in Europa te behoren. Andere genomineerden zijn camping Le Moulin de la Pique in Belvès (Frankrijk) en de Nederlandse campingbedrijven ât Schinkel in Hoenderloo en De Kleine Wolf in Ommen. Op 11 januari a.s. zal tijdens de internationale Vakantiebeurs in Utrecht de uiteindelijke rangorde worden vastgesteld en de prijsuitreiking plaatsvinden.

Bedrijfsleider Ole Eskling van Camping Møns Klint toont zich zeer verheugd over de nominatie. âWij zijn geweldig trots. Er is door ons vele jaren gewerkt aan een concept dat ervan uitgaat kinderen in hun vakantie waardevolle ervaringen te laten opdoen. Wij dagen ze graag uit en gebruiken daarbij de unieke natuur die ons omgeeft. Dat gaat van het zoeken naar 70 miljard jaar oude fossielen tot avontuurlijke nachtelijke tochten in de omliggende bossen. Wij proberen de nieuwsgierigheid van kinderen met alle zintuigen te prikkelen door hoogwaardige en innovatieve activiteiten aan te bieden, zowel op als buiten de camping en houden daarbij vast aan onze basisfilosofie, die uitgaat van individuele vrijheid voor zowel kinderen als volwassenen.â Camping Møns Klint maakt deel uit van het landgoed Klintholm en is geopend van 1 april t/m 31 oktober.

Denemarken staat bekend om zijn gezinsvriendelijkheid en is een echte kampeervakantiebestemming. Het Deense eilandenrijk telt zoân vijfhonderd geclassificeerde kampeerterreinen. Typisch Deens zijn de springkussens (âhoppepuderâ) die je op vrijwel elke camping aantreft. Bij VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, is een uitgebreid Kampeerpakket Denemarken te bestellen. In de brochures vindt men praktische informatie over de ligging, faciliteiten en natuurlijk de prijs per overnachting op elke camping. VisitDenmark vraagt voor het uitgebreide brochurepakket een bijdrage in de verzendkosten van 6,95 Euro.
Meer informatie over kampeervakantieland Denemarken en/of het Kampeerpakket Denemarken 2011: www.visitdenmark.nl/camping of tel. 071 5211544 (ma/wo/vr van 09.30-12.00 uur).

www.youtube.com/watch?v=SL5MPtQ1aeg