Politie Gelderland-Midden

Doesburger opgepakt na wangedrag

Publicatiedatum: 4-2-2011 11:28:59

ARNHEM - Een 20-jarige inwoner van Doesburg is in de vroege ochtenduren van vrijdag 4 februari in de Arnhemse binnenstad aangehouden na wangedrag. De man werd rond half vijf een horecazaak in het uitgaansgebied uitgezet omdat hij zich daar misdragen had en dronken was. Omdat de man voor de deur van de zaak bleef vervelen sommeerden agenten hem weg te gaan. Daar had de Doesburger kennelijk geen oren naar waarop hij door agenten een eind weggeduwd werd en nogmaals gesommeerd weg te gaan. Toen hij even later weer terug liep naar de zaak werd hij aangehouden. De Doesburger verzette zich tegen zijn arrestatie maar kon door de agenten worden overmeesterd. (2011013843-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Rivierenland

---

Man gewond bij kop-staart botsing

Publicatiedatum: 4-2-2011 11:31:37

DUIVEN - Donderdagmiddag 3 februari raakten drie voertuigen betrokken bij een kop-staartbotsing in Duiven. Een 57-jarige man uit Driel raakte daarbij gewond

Rond vier uur reden twee veegwagens achter elkaar op de Vergertlaan. Vermoedelijk moest de voorste veegmachine abrupt remmen om een botsing met een stilstaande bestelbus op de rijbaan te voorkomen. De achterste veegwagen werd daardoor kennelijk verrast en botste op zijn voorganger, die vervolgens de stilstaande bestelbus raakte. De 57-jarige bestuurder van de achterste veegwagen raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is voor onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis gebracht. (2011013724-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Doetinchemse gewond na aanrijding op A12

Publicatiedatum: 4-2-2011 11:30:35

ZEVENAAR - Een 28-jarige vrouw uit Doetinchem is donderdagochtend 3 februari gewond geraakt bij een aanrijding op de A12 bij Zevenaar.

De vrouw wilde rond half zeven met haar auto bij knooppunt Oud-Dijk vanaf de A18 de A12 oprijden. Bij het invoegen kwam ze in botsing met de vrachtwagen van een 40-jarige man uit Ulft. De auto van de Doetinchemse kwam in de vangrail tot stilstand. Ze klaagde over pijn aan haar hoofd en nek. Dit was aanleiding voor de brandweer om haar uit de auto te bevrijden door het dak van de auto te knippen. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
(2011013455-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

26 bekeuringen bij bromfietscontrole

Publicatiedatum: 4-2-2011 11:29:29

DUIVEN - Bij een bromfietscontrole op de Parallelweg en Rijksweg in Duiven heeft de politie donderdag 3 februari 26 bekeuringen uitgedeeld. Tussen half drie en half vijf werden ongeveer 60 bromfietsen gecontroleerd. Bij 26 bromfietsen werd een te hoge constructiesnelheid geconstateerd. De controle was onderdeel van het project Gas Terug.

Gas Terug
Gas Terug is een samenwerkingsverband tussen gemeentes, openbaar ministerie en de politie. De gemeentes sluiten aan vanuit het oogpunt van hun verantwoordelijkheid betreffende de veiligheidszorg en de leefbaarheid binnen de gemeente. Het OM zal kijken naar de strafmaat en de eventuele mogelijkheden van inbeslagname van brom- of snorfietsen. De politie zorgt voor de daadwerkelijke controles en registratie van bestuurders en brom- en snorfietsen.
(2011013703-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Tweede Burgernetbijeenkomst in Liemers gemeenten
Publicatiedatum: 4-2-2011 11:25:44

RIJNWAARDEN - Ruim 70 enthousiaste deelnemers bezochten donderdagavond 3 februari de informatieavond van Burgernet in Lobith. Samen met de gemeente Rijnwaarden organiseerde Burgernet de informatiebijeenkomst in Partycentrum Schipperspoort voor alle deelnemers. Burgemeester Slinkman verwelkomde de Burgernetters en liet weten zeer verheugd te zijn met de massale deelname, die het landelijk gemiddelde ruim overstijgt. De burgemeester prees de inwoners dat zij ook in deze blijk geven van een grote gemeenschapszin. Speciale gast van deze avond was de heer R. Hendriksen, de 700e Burgernetter van de gemeente Rijnwaarden.

Tijdens de avond werd een film getoond die liet zien hoe Burgernet in de praktijk werkt. Ook waren er diverse presentaties, die de deelnemers informeerden over de stand van zaken van Burgernet in Rijnwaarden. Een demo toonde het verloop van een Burgernetactie in de meldkamer van de politie. Daarnaast kregen de aanwezigen de gelegenheid om vragen te stellen aan een panel, bestaande uit de burgemeester, de politie en het bureau Burgernet.

700e burgernetter
Tijdens de informatieavond zette Burgemeester Slinkman en de projectmanager van Burgernet Izak Mauritz de 700e Burgernetter, de heer Hendriksen, in het zonnetje. Bij de start van Burgernet in Rijnwaarden werd, op basis van eerder geboekte resultaten, rekening gehouden met 700 deelnemers. Inmiddels hebben zich al ruim 900 deelnemers aangemeld, waarmee het totaal aantal in de politieregio Gelderland-Midden op ruim 37.000 deelnemers komt.

Aanmelden
Kon u afgelopen donderdag 3 februari niet bij de informatieavond aanwezig zijn? Het is nog mogelijk om u op te geven voor een Burgernetbijeenkomst in een van de andere Liemerse gemeenten. Deze zijn gepland op:
o Woensdag 9 februari a.s. in gebouw CCOG, Kastanjelaan 2 in Duiven of o Donderdag 10 februari a.s. in Kulturhus "De Nieuwhof", Rivierweg 1 in Westervoort.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar burgernet@gelderland-midden.politie.nl of contact op te nemen via telefoonnummer (026) 376 31 36 (ma t/m vr. 09.00-16.00 uur). Geeft u daarbij aan welke avond u graag wilt bezoeken en met hoeveel personen u komt.