Mogelijke overname Desso door Bencis en de huidige management board

04/02/2011 12:21

PR Newswire

WAALWIJK, Nederland, February 4, 2011 /PRNewswire/ -- Desso Group BV, op dit moment in handen van NPM Capital en het huidige management, kondigt aan dat NPM en de Management Board van Desso het voornemen hebben de onderneming te verkopen aan Bencis Capital Partners waarbij het huidige management blijft participeren. Deze voorgenomen transactie zal plaatsvinden op voorwaarde dat de relevante mededingingsautoriteiten deze goedkeuren en financiering van de banken wordt verkregen. Thans ligt dit voorgenomen besluit bij de OR voor advies.

(Photo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20110204/435236-a )

(Photo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20110204/435236-b )

(Photo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20110204/435236-c )

Stef Kranendijk CEO Desso Group: "Wij hebben in NPM Capital een uitstekende aandeelhouder die de Management Board altijd actief ondersteund heeft in de uitvoering van haar plannen. De omzetgroei en winstgevendheid van Desso heeft zich, ondanks de economische crisis, de afgelopen vier jaar, van jaar tot jaar zeer positief ontwikkeld. Wij danken NPM Capital voor de zeer goede samenwerking in de afgelopen vier jaar."

Door de focus op innovatie en duurzaamheid staat Desso bekend om haar exceptionele designs, haar unieke Cradle to Cradle(R) benadering en haar gepatenteerde producten als Desso AirMaster(R) (dat fijnstof in de binnenlucht reduceert), Desso EcoBase(R) (dat het mogelijk maakt om tapijttegels volledig veilig te upcyclen) en Desso GrassMaster(R) (voetbalvelden die bestaan uit natuurgras versterkt met kunstgras en die in vele topstadions van de wereld zijn aangelegd, zoals meest recentelijk in Wembley). Desso is bovendien met de consumentenmerken Bonaparte, Desso en Parade de meest toonaangevende Europese merkfabrikant van tapijt.

Kranendijk vervolgt met:"Desso is benaderd door Bencis Capital Partners om met hen als aandeelhouder de volgende stappen te zetten om Desso voortvarend verder te ontwikkelen en te laten groeien. Naast het versterken van onze vooraanstaande positie in Europa zien wij met onze innovatieve productportfolio vooral aanzienlijke groeikansen in Latijns- Amerika en Azië. NPM Capital en de Management Board hebben het bod van Bencis Capital Partners positief ontvangen en zijn voornemens volledige medewerking te verlenen aan een spoedig verloop van de voorgenomen transactie. Wij zijn onder de indruk van onze nieuwe partner en zijn ervan overtuigd dat Bencis Capital Partners actief zal meewerken aan de verdere winstgevende groei van Desso en haar uitmuntende en zeer gemotiveerde medewerkers".

Bencis Capital Partners (http://www.bencis.nl) is een gerenommeerd Nederlands private equity huis dat investeert in bedrijven met een omzet tussen de EUR 30 en 500 miljoen.

Over DESSO

Desso, als leverancier van hoogwaardige tapijttegels en kamerbreed tapijt, richt zich voornamelijk op superieur vloerontwerp en Cradle to Cradle(R). De commerciële producten; de tapijten voor de zakelijke markt, vertegenwoordigen meer dan de helft van de totale omzet en zijn te vinden in kantoren, bankgebouwen, winkels, openbare gebouwen, scholen, universiteiten en zorgcentra. Tot haar klanten rekent Desso onder andere ABN AMRO, Rabobank, Akzo Nobel, Ministerie van Veiligheid en Justitie, KPMG, PWC, Deloitte, Allianz, Canon, EDF, HSBC, Porsche, Procter & Gamble, SNCF en Nestlé.

De innovatiestrategie van Desso concentreert zich op drie pijlers: Creativiteit, Functionaliteit en Cradle to Cradle(R). Voor Desso is creativiteit gelijk aan CARPETECTURE(R). Het is een uitstekend voorbeeld van Desso's streven naar een creatief tapijtdesign, dat aansluit bij de behoeften van architecten, binnenhuisarchitecten, huizenbezitters en eindgebruikers. Op het gebied van functionaliteit ontwikkelt Desso baanbrekende oplossingen die het verschil maken ten aanzien van gezondheid en welzijn.

Uit deze innovatie- en creativiteitsstrategie zijn bij Desso een aantal gepatenteerde producten voortgekomen, zoals Desso AirMaster(R), voor een acht keer kleinere fijnstofconcentratie in de lucht (in vergelijking met harde vloeren) en Desso EcoBase(R), waarmee 's werelds eerste en enige zilveren Cradle to Cradle(R) Silver certificaat is behaald voor een gehele tapijttegel.

Desso Consumer Carpets wordt vertegenwoordigd door drie sterke merken: Parade, Bonaparte en Desso. Alle drie de merken hebben een rijke traditie in de productie van consumententapijten voor het topsegment van de markt. Deze producten zijn verkrijgbaar via gespecialiseerde leveranciers en in geselecteerde tapijt- en interieurwinkels. Desso Consumer Carpets is de enige Europese producent van tapijt voor het topsegment van de markt dat wordt verkocht in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk.

Desso's creatieve tapijtontwerpen en servicegeoriënteerde aanpak hebben ertoe geleid dat Desso toonaangevend is in het creëren van tapijtoplossingen voor de Hotel, Marine en Aviation (HMA) sectoren. Desso's HMA-divisie werkt onder andere voor bedrijven als Hilton, Intercontinental, Maritime, KLM, Virgin, Royal Caribbean Cruise Lines en Holland America Line.

Desso Sports Systems is toonaangevend op het gebied van systemen voor kunstgras en versterkt natuurgras die de perfecte ondergrond bieden voor sport op elk niveau. Desso GrassMaster(R) is een sportveld van natuurgras dat is versterkt met Desso synthetische grasvezels en dat in de topvoetbalstadions van de wereld ligt, meest recentelijk in WK stadions van Zuid-Afrika en in 'voetbaltempel' Wembley.

Cradle to Cradle(R)

Door een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met het Hamburgse EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) is Desso de eerste tapijtfabrikant binnen de EMEA-regio die volgens het Cradle to Cradle(R) principe werkt. Het markeert het radicale besluit van Desso om bij het produceren van haar tapijten en kunstgras verder te gaan dan "gewone" duurzaamheid. Volgens het Cradle to Cradle(R) principe worden producten gemaakt van volledig zuivere bestanddelen die zowel biologisch als technisch afbreekbaar zijn, zodat ze in zowel de biologische als de technische cyclus kunnen worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten (=upcycling).

Desso is actief in 110 landen, levert al bijna 80 jaar kwaliteit en heeft in die tijd een uitstekende reputatie opgebouwd als producent van hoogwaardige tapijttegels, kamerbreed tapijt en kunstgras. Desso heeft vier fabrieken en twee grote distributiecentra in Europa, alsmede gespecialiseerde centra voor klantenservice in de meeste Europese landen, de Verenigde Staten, Azië, Latijns Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Australië.

Ga voor meer informatie naar http://www.desso.com .

Desso Group BV

CONTACT: Niet bedoeld voor publicatie: Hoewel financiële details nietzullen worden verstrekt kan men zich voor vragen wenden tot woordvoerderDick Haijma +31(0)70-35-38-317 of +31(0)617143286.






-